Monday, June 24, 2024

Unde își mută miliardarii ruși iahturile în urma sancțiunilor aplicate de statele occidentale

Must Read

Cel puţin cinci superiahturi deţinute de miliardari ruşi au fost ancorate sau observate în largul oceanului, miercuri, în Insulele Maldive, o ţară insulară din Oceanul Indian, care nu a semnat un tratat de extrădare cu Statele Unite, potrivit serviciilor de localizare a navelor, relatează Reuters.

Navele au sosit în apele Insulelor Maldive după ce Occidentul a impus sancţiuni drastice Rusiei pentru invazia din Ucraina.

Superiahtul Clio, deţinut de Oleg Deripaska, fondatorul companiei producătoare de aluminiu Rusal, care a fost sancţionat de Statele Unite în 2018, a ajuns, miercuri, lângă capitala Male, potrivit serviciilor de localizare a transportului maritim, MarineTraffic.

Titanul, deţinut de Alexander Abramov, co-fondator al companiei producătoare de oţel Evraz, a sosit pe 28 februarie.

- Advertisement -

Alte trei iahturi deţinute de miliardari ruşi au fost văzute, miercuri, în apele Insulelor Maldive, potrivit MarineTraffic.

Printre acestea se numără Nirvana, care are o lungime de 88 de metri şi este deţinută de cel mai bogat om al Rusiei, Vladimir Potanin. Cele mai multe nave au fost văzute ultima dată ancorate în porturile din Orientul Mijlociu, la începutul anului.

Un purtător de cuvânt al guvernului din Maldive a refuzat să ofere declaraţii în acest sens.

Statele Unite au anunţat că vor lua măsuri stricte pentru a confisca proprietăţile ruşilor sancţionaţi.

„Săptămâna viitoare, vom lansa un grup operativ transatlantic multilateral pentru a identifica, vâna şi îngheţa activele companiilor şi oligarhilor ruşi sancţionaţi – iahturile, conacele lor şi orice alte câştiguri nedorite pe care le putem găsi şi îngheţa potrivit legii”, a anunţat Casa Albă într-o postare pe Twitter.

Washingtonul a impus sancţiuni lui Deripaska şi altor ruşi influenţi în 2018 din cauza legăturilor pe care le au cu preşedintele Vladimir Putin, după presupusa implicare a Rusiei în alegerile din SUA din 2016, pe care Moscova a dezminţit-o.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x