Friday, March 29, 2024

Utilizatorii Tinder vor putea verifica antecedentele penale ale persoanelor compatibile, în SUA

Must Read

Aplicația de întâlniri Tinder a anunțat miercuri, 9 martie, că va oferi utilizatorilor din Statele Unite posibilitatea de a verifica cazierele judiciare ale persoanelor de care sunt interesați. Primele două interogări sunt gratuite, iar, ulterior, fiecare căutare de cazier judiciar va fi taxată cu 2,50 de dolari plus o taxă de procesare.

Noua opțiune face parte dintr-un parteneriat dintre compania-mamă a Tinder, Match Group, și Garbo, un furnizor nonprofit de verificare a antecedentelor axat pe conștientizarea și prevenirea violenței bazate pe gen.

Actualizarea, anunțată miercuri, vine la un an după ce Match Group a anunțat o investiție în Garbo, cu intenția de a ajuta la dezvoltarea serviciului său și de a-l face accesibil utilizatorilor săi. Pe lângă lansarea Tinder, Garbo își elimină, de asemenea, lista de așteptare și va permite oricui, utilizator Tinder sau nu, să efectueze căutări pe site-ul său pentru o taxă.

Pentru a efectua o căutare, Garbo solicită informații pe care utilizatorii Tinder le-ar putea obține cu ușurință de la compatibilitățile lor. Membrii American Tinder vor putea accesa Garbo direct din aplicație, apoi vor putea introduce informații de bază despre ”match-ul” lor (nume, prenume și număr de telefon). Dacă mai multe rezultate se potrivesc, Garbo va cere informații suplimentare, inclusiv vârsta persoanei.

- Advertisement -

Scopul este de a înarma persoanele care se întâlnesc online cu informații care îi pot face să se simtă mai în siguranță cu privire la oamenii cu care s-ar putea întâlni, dar serviciul ar putea ridica, de asemenea, noi preocupări cu privire la modul în care ar putea fi folosit.

Dacă găsesc antecedente penale, utilizatorii sunt încurajați să le raporteze la Tinder. Vor putea face acest lucru online.

”Cel mai bun indicator al viitoarelor violențe sau abuzuri sunt antecedentele unui astfel de comportament. Fie că este vorba de întâlniri online sau de zeci de alte moduri de a întâlni străini în era digitală modernă, trebuie să știm dacă ne punem în pericol siguranța”, a declarat Kathryn Kosmides, fondatorul Garbo, într-un comunicat.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x