Creştere puternică pe Wall Street, la finalul zilei de miercuri!

Creştere masivă a acţiunilor tranzacţionate pe Bursa din New York

Acţiunile tranzacţionate pe Bursa de la New York au crescut puternic, în ciuda creşterii continue a preţurilor mondiale la petrol, cauzată de războiul din Ucraina.

Aceste câştiguri au anulat practic pierderile înregistrate în sesiunea de marţi. Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu aproape 2%, S&P 500 s-a majorat cu 2,1%, în timp ce Nasdaq Composite a avansat cu 1,9%, notează CNBC, potrivit News.ro.

- Advertisement -

A fost creştere largă, cu aproape toate cele 30 de acţiuni membre ale indicelui Dow în creştere.

Creşteri importante s-au înregistrat în rândul acţiunilor Caterpillar, care au crescut cu peste 5%, ale titlurilor Intel, care au urcat cu 4,4%, dar şi a titlurilor Goldman Sachs, cu un plus de 2,8%.

“Există o oarecare uşurare că datele economice din SUA continuă să rămână solide. (…) Dar situaţia rămâne foarte fluidă”

Angelo Kourkafas, strateg de investiţii la Edward Jones: “Cred că există o oarecare uşurare că datele economice din SUA continuă să rămână solide. (…) Este un conflict între incertitudinile continue, dar fundamentele interne sunt solide. (…)

Cu piaţa în scădere cu aproximativ 10%, aproximativ, pe teritoriul de corecţie, şi evaluările s-au normalizat, există un anumit sprijin. Dar situaţia rămâne foarte fluidă, ceea ce înseamnă că va continua probabil să fluctueze înainte şi înapoi.”

Fluctuaţiile la care face referire acesta au venit pe măsură ce preţurile petrolului au crescut, bazându-se pe o mişcare masivă din sesiunea anterioară.

Astfel, Contractele futures pentru West Texas Intermediate s-au tranzacţionat până la 112,51 dolari pe baril miercuri dimineaţă, înainte de a reduce câştigurile la aproximativ 111 dolari pe baril.

În acest context, acţiunile Chevron au urcat cu mai bine de 3%.

De cealaltă parte a Oceanului Atlantic, în Europa, indicele paneuropean a urcat cu 0,9%, DAX al Bursei din Frankfurt cu 0,7%, CAC 40 al Bursei din Paris cu 1,6%, iar indicele FTSE 100 al Bursei din Londra cu 1,4%.

Sursa: capital.ro