Tuesday, April 23, 2024

Viktor Orbán a cerut suspendarea “politicii de la Bruxelles, construită pe creşterea preţurilor la energie” pe durata războiului

Must Read

În războiul ruso-ucrainean, Ungaria este de partea Ungariei. Îi ajută pe cei aflaţi în necaz, dar vrea să afirme şi să protejeze propriile interese naţionale, a spus premierul ungar Viktor Orbán într-o declaraţie dată presei publice maghiare după summit-ul UE şi NATO de la Bruxelles.

Prim-ministrul a subliniat: Ungaria trebuie să susţină propriile interese naţionale iar şi iar, la fiecare întâlnire internaţională. “De aceea nu este indiferent ce fel de guvern are Ungaria: un guvern care susţine interesele naţionale sau unul care doreşte să joace un rol subordonat alături de ţările mari sau alte ţări care îi impun pe moment autoritatea lor”, a spus premierul.

Evocând negocierile summit-ului UE privind sancţiunile economice, prim-ministrul a considerat că este de înţeles sugestia potrivit căreia dacă UE vrea să-i ajute pe ucraineni şi să fie pace cât mai curând, ruşii trebuie convinşi că nu merită să continue acest război. El crede că acest obiectiv este unul corect, deoarece este de acord că cel mai important lucru este astăzi pacea. Totodată a adăugat că pacea nu poate fi obţinută prin impunerea unor sancţiuni care “sunt mai dureroase pentru noi, decât pentru ruşi”. Dacă însă sancţiunile vor cuprinde şi domeniul energiei, economia maghiară va fi supusă unei presiuni insuportabile, în timp ce ruşii “probabil nici nu vor simte” efectul sancţiunii.

Ungaria a susţinut clar că extinderea sancţiunilor asupra domeniului energiei este un mijloc nepotrivit de a face paşi spre pace, ea poate fi obţinută prin alte metode, în principal prin negocieri diplomatice, a spus premierul. Viktor Orbán a subliniat că aceste propuneri apar la fiecare întâlnire internaţională, de aceea Ungaria trebuie să îşi susţină interesele naţionale de fiecare dată.

- Advertisement -

El a apreciat că Polonia şi Ungaria au fost criticate anterior, acum însă se vorbeşte despre ele “pe un ton extrem de elogios”. Toată lumea vede povara enormă pe care o poartă poporul polonez şi cel maghiar, Polonia primind 2,5 milioane de refugiaţi, iar Ungaria peste 500 000.

Vorbind despre preţurile la energie, Viktor Orbán a explicat că răspunsurile date la nivel naţional nu vor fi suficiente, este nevoie şi de un răspuns comun european. Unul dintre motivele creşterii preţurilor la energie, potrivit premierului, este politica “promovată la Bruxelles”, care “creşte în mod deliberat preţul energiei în mod constant”, considerând că creşterea preţurilor va reduce tot mai mult consumul şi astfel vom putea salva clima.

În consecinţă, el a cerut suspendarea “politicii de la Bruxelles, construită pe creşterea preţurilor la energie” pe durata războiului. În opinia sa nu poate fi penalizată energia provenită din cărbune, petrol sau gaze, pentru că “întrebare nu este azi ce se va întâmpla cu clima, ci mai degrabă ce se va întâmpla cu familiile noastre”, a declarat Viktor Orbán.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x