Wednesday, March 29, 2023

Vladimir Putin: “Aceste sancţiuni AR FI FOST oricum introduse, după cum AU FOST introduse sancţiuni de-a lungul multor-multor ani””

Must Read

Președintele rus şi-a exprimat convingerea că sancţiunile împotriva Rusiei ar fi fost oricum adoptate. “Nu mă îndoiesc niciun pic că aceste sancţiuni ar fi fost oricum introduse, după cum au fost introduse sancţiuni de-a lungul multor-multor ani”, a afirmat el.

Vladimir Putin a susţinut joi că ţara sa îşi menţine exporturile energetice în pofida conflictului din Ucraina şi a sancţiunilor occidentale, afirmând totodată că nu Rusia se face vinovată de actualele scumpiri.

“Ne respectăm toate obligaţiile în materie de aprovizionări energetice”, a subliniat Putin în timpul unei reuniuni guvernamentale.

Putin a insistat că livrările energetice spre Europa au loc ca şi până acum şi că inclusiv “sistemul de transport al gazului al Ucrainei este alimentat în proporţie de 100%”, această reţea de gazoducte fiind una dintre arterele gaziere cheie pentru aprovizionarea continentului european, în condiţiile în care 30% din gazul consumat în Europa provine din Rusia.

- Advertisement -

Putin asigură că Rusia își va onora contractele cu ”țările prietenoase”

Potrivit lui Vladimir Putin, creşterea preţurilor la gaz şi la petrol pe pieţele mondiale nu are nimic de-a face cu Rusia, deşi aceste preţuri au atins niveluri record după ce forţele ruse au intrat în Ucraina.

“Preţurile cresc acolo (în Europa), însă aceasta nu este din vina noastră, acesta este rezultatul propriilor lor erori de calcul, nu pot pune greşeala lor pe seama noastră”, a spus el.

De asemenea, Vladimir Putin a atenţionat cu privire la o creştere şi mai mare a preţurilor la îngrăşăminte, “dacă Rusiei vor continua să i se facă probleme”.

Rusia şi Belarus sunt unii dintre cei mai mari furnizori de îngrăşăminte minerale pe pieţele mondiale, a amintit Putin, dând asigurări că Rusia îşi va onora toate contractele pentru livrarea de îngrăşăminte către ”ţările prietenoase”.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Cum putem investi în inteligența artificială?

Din când în când, în lume apare o invenție care schimbă un întreg sector, sau chiar întreaga lume, într-o...
- Advertisement -

More Articles Like This