Thursday, April 25, 2024

Wall Street Journal: Vladimir Putin a trecut la Planul B. A schimbat tactica, acţiunile sale nu mai vizează Kievul

Must Read

Președintele rus Vladimir Putin și-a ajustat tactica cu privire la războiul din Ucraina, în condițiile în care luptele se desfășoară de mai bine de trei săptămâni: nu mai are ca scop să cucerească capitala și vrea să oblige Kievul să-i predea teritoriile de sud și de est.

O nouă evaluare a intențiilor lui Putin, împărtășită de înalți oficiali din administrația Biden, este de a forța Kievul să accepte pretențiile Rusiei asupra teritoriilor de sud și de est ale Ucrainei. Rusia dorește să ofere o „punte terestră” între vestul Rusiei și peninsula Crimeea, precum și să-și extindă controlul asupra Donbasului, scrie publicaţia americană Wall Street Journal, care citează înalţi oficiali americani care au dorit să-şi păstreze anonimatul. Un oficial l-a numit „Planul B” al lui Vladimir Putin.

Armata rusă va continua, de asemenea, să bombardeze orașele ucrainene, în speranța că acest lucru îl va forța pe Volodimir Zelenski să accepte cererile Rusiei, inclusiv statutul neutru, mai spun sursele.

Dacă cererile lui Putin de teritoriu și neutralitate sunt respinse, se așteaptă ca el să încerce să păstreze toate teritoriile ocupate și să continue războiul. În plus, se pare că liderul de la Kremlin este dispus să se întoarcă la tacticile de asediu, asta înseamnând săptămâni, și posibil luni, de atacuri cu rachete și artilerie din partea forțelor armate ruse.

- Advertisement -

Oficialii americani spun că Putin și-ar putea extinde obiectivele militare dacă armata sa va avea mai mult succes.

Statutul capitalei rămâne o întrebare deschisă și, având în vedere rezistența puternică a Ucrainei, nu este clar dacă armata rusă va putea aduna suficiente trupe pentru a înconjura Kievul și a lua capitala, mai scrie Wall Street Journal. Publicaţia subliniază însă că interpretarea strategiei lui Putin nu este rezultatul unei evaluări oficiale a comunității de informații, ci este punctul de vedere al unor oficiali americani care au acces la informații clasificate.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x