Thursday, March 28, 2024

Zelenski cere din nou zonă de interdicție aeriană: „E doar o chestiune de timp până când rachetele Rusiei vor cădea pe teritoriul NATO”

Must Read

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică seara că este doar o chestiune de timp până când asaltul militar al Rusiei asupra Ucrainei se va extinde la membrii NATO, dacă Alianța nu instituie o zonă de interdicție aeriană deasupra țării sale, relatează CNN.

„Anul trecut, i-am avertizat clar pe liderii NATO că dacă nu vor exista sancțiuni preventive dure împotriva Rusiei, aceasta va începe un război”, a declarat Zelenski în mesajul video postat, ca în fiecare seară, pe pagina sa de Facebook. „Am avut dreptate. Acum repet, din nou: dacă nu ne închideți cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele rusești vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO. Pe casele cetățenilor din țările NATO”, a avertizat președintele ucrainean.

El a menționat și uciderea jurnalistului american Brent Renaud duminică, la Irpin, într-un atac rus: „Un jurnalist american a fost ucis astăzi în regiunea Kievului. Brent Renaud. Colegul său a fost rănit. A fost un atac deliberat al armatei ruse. Ei știau ce fac. Dar nu toată lumea din Occident pare să știe ce fac”, a continuat președintele Ucrainei.

Zelenski a mai spus că echipa sa continuă negocierile cu Rusia pentru a stabili o întâlnire între el și președintele rus Vladimir Putin.

- Advertisement -

„Reprezentanții delegațiilor țărilor noastre vorbesc în format video în fiecare zi. Delegația noastră are o sarcină clară – să facă totul pentru a asigura o întâlnire a președinților, întâlnire pe care sunt sigur că oamenii o așteaptă”, a afirmat Zelenski.

El s-a exprimat la finalul unei zile marcate de atacul asupra unei baze de antrenament ucrainene, situată la aproximativ 20 de kilometri de Polonia, în apropierea oraşului ucrainean Liov. Potrivit ucrainenilor, aceste bombardamente s-au soldat cu 35 de morţi şi 134 de răniţi.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x