Friday, April 19, 2024

Zelenski se declară deschis la ”compromis” cu Rusia în privința Crimeei și a teritoriilor separatiste

Must Read

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și-a exprimat disponibilitatea de a discuta cererile Rusiei ca țara sa să recunoască Crimeea anexată și teritoriile separatiste pro-Moscova.

Declarațiile acestuia au fost făcute în timpul unui interviu pentru publicația ABC News. Liderul de la Kiev a precizat că sunt lucruri care ar putea să fie discutate cu Kremlinul.

”Cred că problemele referitoare la teritoriile ocupate temporar și la pseudo-republicile care nu sunt recunoscute de nimeni în afară de Rusia, pot fi discutate și putem găsi un compromis cu privire la modul în care vor trăi aceste teritorii”, a spus Zelenski.

- Advertisement -

Kremlinul a declarat luni că este gata să-și oprească campania militară mortală ”într-un moment”, dacă Ucraina îndeplinește cererințele de a recunoaște Crimeea ca regiune rusă și regiunile separatiste Donețk și Lugansk ca republici independente.

”Ceea ce este important pentru mine este cum vor trăi oamenii din acele teritorii care vor să facă parte din Ucraina”, a spus Zelenski pentru ABC News.

În schimb, președintele ucrainean a refuzat să cedeze ultimatumurilor pe care echipa de negociere a Rusiei le-a înaintat în trei runde de dialog, care până acum nu au reușit să ducă la vreun progres.

”Întrebarea este mai dificilă decât pur și simplu să le recunoaștem. Acesta este un alt ultimatum și nu suntem pregătiți pentru ultimatumuri. Sunt pregătit pentru dialog, nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Zelenski.

Liderul ucrainean și-a reiterat apelurile ca președintele rus Vladimir Putin să negocieze direct cu el un încetare a focului, apeluri pe care Kremlinul le-a respins până acum: ”ceea ce trebuie făcut este ca președintele Putin să înceapă să vorbească, să înceapă dialogul în loc să trăiască într-o bulă informațională fără oxigen”.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x