Wednesday, April 24, 2024

Anunţ-şoc al omului lui Putin: „Războiul nuclear, varianta optimistă!”

Must Read

Vladimir Putin ar putea lansa un atac nuclear cu arme de putere redusă asupra Poloniei, dacă vrea să descurajeze NATO, afirma un fost comandant al Alianței. Acum, un propagandist al liderului de la Kremlin vine cu alte declaraţii şocante.

Propagandistul lui Putin vine cu scenarii apocaliptice. Soloviov a spus în direct la principalul post național de televiziune din Rusia – Russia 1 – că țara sa are două scenarii în confruntarea sa cu lumea. Prima opțiune este una optimistă și presupune un război nuclear, distrugând lumea. „Pe scurt, avem două opțiuni. Prima este optimistă: război nuclear, întreaga lume este în ruine!”, a spus Soloviov.

Soloviov și invitații din emisiunea sa au discutat despre „succesul” armatei ruse în războiul
Propagandistul a adăugat că a doua variantă este una pesimistă. „Nivelul crizei economice din lume este de așa natură încât Marea Depresiune va părea un lucru mărunt!”, a mai adăugat Soloviov, duminică, 3 aprilie, la Russia 1.

La trei zile de la această declarație șocantă și după seria mesajelor pro-Putin și pro-războiul din Ucraina, vila din Italia a realizatorului TV Vladimr Soloviov a fost incendiată.

- Advertisement -

Mass-media din Rusia continuă transmiterea retoricii de la Kremlin în privința războiului din Ucraina. Miercuri seară, în aceeași emisiune de la postul Russia 1, Soloviov a oferit o explicație pentru folosirea armelor periculoase hiperbarice în Ucraina. Propagandistul lui Putin a declarat că președintele rus „știa în mod evident cu mult timp în urmă” că „Statele Unite au testat arme hipersonice în martie, deși lumea tocmai a aflat”. Într-o altă emisiune, Soloviov afirmă că numai cultura rusă este cunoscută în lume, referindu-se la toate popoarele din Federația Rusă. Realizatorul TV mai susține că „ceea ce Ucraina pur și simplu nu poate obține” este că „cei din străinătate nici măcar nu vor rosti cuvântul Ucraina, niciodată, în Occident suntem cu toții ruși și cultura rusă”.

Iar despre masacrul de la Bucha, din regiunea Kiev, Soloviov spune că Rusia va fi acuzată de genocid pentru o „provocare” a britanicilor.

„Războiul împotriva Rusiei a intrat într-o nouă fază… În curând ne vor acuza de genocid… După toate aparențele, toată această provocare (imaginile de la Bucha – n.red.) a fost pusă la cale de britanici”, a mai spus Soloviov.

Un Vladimir Putin „frustrat” ar putea lansa un atac nuclear limitat asupra Poloniei, dacă vrea să descurajeze NATO, a declarat pentru CNN generalul american în retragere Wesley Clark, fost comandant NATO, potrivit Sky News.

Generalul Wesley Clark a afirmat că liderul rus ar putea folosi o „armă atomică cu putere redusă. pentru a descuraja NATO”.

„Și unde ar putea să o folosească? Probabil că nu în Ucraina, dar poate asupra zonelor de tranzit sau asupra unor zone populate din Polonia”, a adăugat el.

„Asta este ceea ce se face de obicei în exercițiile rusești”. Potrivit generalului Clark, în cazul în care Rusia ar începe să piardă războiul din Ucraina ar putea fi tentată să folosească o armă nucleară cu speranța că NATO se va retrage, de teama declanșării celui de-al treilea război mondial.

Putin: Rusia va folosi arma nucleară doar dacă existența sa va fi amenințată

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, marți, că Rusia va folosi arma nucleară doar dacă „existența sa ar fi amenințată”, relatează Reuters. Comentariul vine la aproape patru săptămâni de război în Ucraina, după ce Rusia a invadat această țară și în mijlocul unor îngrijorări ale Occidentului cu privire la o posibilă escaladare nucleară a conflictului. La începutul invaziei rusești, Putin a pus forțele nucleare ruse în stare de alertă ridicată, provocând îngrijorări cu privire la intențiile sale.

În 14 martie, secretarul general al ONU, Antonio Guterres spunea că „posibilitatea războiului nucleare, odinioară de neconceput, este acum, din nou, reală”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x