Thursday, April 18, 2024

Avertisment de la Moscova: ”Insolvenţa Rusiei poate deveni insolvenţa Europei”

Must Read

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat că incapacitatea de plată a Rusiei poate crea mari probleme economice în Europa.

”Insolvența Rusiei poate atrage neîndeplinirea obligației de plată a Europei, atât morală, cât și, foarte posibil, tangibilă”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram. Potrivit acestuia, sistemul financiar al Uniunii Europene nu este foarte stabil și oamenii își pierd încrederea.

Comentariile acestuia au venit după afirmațiile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit cărora insolvența Rusia este o chestiune de timp: ”Ei bine, vă rog să încercați”, a precizat oficialul rus.

Mai mult, el a avertizat Europa şi cu privire la alte consecinţe posibile ale sancţiunilor occidentale împotriva ţării sale: o ”hiperinflație care nu poate fi pusă pe seama rușilor ticăloși”, lipsa alimentelor de bază în magazine și afluxul de refugiați, ”care va provoca un val de criminalitate”. “În acest caz, cei de la Bruxelles vor trebui să-și schimbe retorica. În caz contrar, pe străzile orașelor europene vor arde focuri urât mirositoare de cauciucuri în gloria eroilor Maidan”.

- Advertisement -

În ceea ce privește declarațiile lui von der Leyen, ele ”nu sunt despre suferințele oamenilor emaciați, nu despre încheierea operațiunii militare speciale, nu despre pacea mult așteptată în Ucraina, ci despre incapacitatea de plată a Rusiei”, a menționat el.

“La asta au visat! Aceasta este strategia de bază a Uniunii Europene. Aceasta este ceea ce își doresc cu adevărat masochiștii de la Bruxelles și colegii lor de joacă de peste ocean”, a subliniat Medvedev.

Într-un interviu acordat Bild am Sonntag, von der Leyen a spus că sancțiunile occidentale zguduie economia Rusiei, cu sute de mari companii și mii de experți părăsind Rusia și că PIB-ul acesteia se așteaptă să scadă cu 11%, iar insolvența țării este un chestiune de timp.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x