Wednesday, April 24, 2024

China și Rusia își vor consolida ”cooperarea strategică”, indiferent de peisajul internațional, anunță Beijingul

Must Read

China spune că va ”continua să consolideze coordonarea strategică” cu Rusia, indiferent de modul în care ”peisajul internațional s-ar putea schimba”, potrivit unui comunicat publicat marți de Ministerul de Externe de la Beijing.

Viceministrul de Externe al Chinei, Le Yucheng, i-a prezentat această poziție ambasadorului rus în China, Andrey Denisov, în cadrul unei întâlniri de luni, a declarat ministerul.

”Indiferent de modul în care s-ar putea schimba peisajul internațional, China va continua să consolideze coordonarea strategică cu Rusia pentru a obține o cooperare de câștig-câștig, pentru a proteja împreună interesele noastre comune și va promova construirea unui nou tip de relații internaționale și a unei comunități cu un viitor comun pentru omenire”, a spus Le, conform declarației.

Oficialul chinez a spus că a existat o creștere de aproape 30% a comerțului dintre cele două țări în primul trimestru al anului, ajungând la aproximativ 38,2 miliarde de dolari, ca dovadă a ”rezilienței extraordinare” a cooperării bilaterale.

- Advertisement -

Cele două părți au făcut, de asemenea, schimb de opinii cu privire la Ucraina, precum și cu privire la alte probleme internaționale și regionale de îngrijorare. Cu toate acestea, ministerul de la Beijing nu a oferit alte detalii referitoare la poziția țării.

În declarații publice și la summit-urile internaționale, oficialii chinezi au încercat să evidențieze o poziție aparent neutră cu privire la războiul din Ucraina. Nu au condamnat Rusiei și nici nu au exclus posibilitatea ca Beijingul să acționeze ca mediator într-un impuls pentru pace.

Înainte de invazie, cele două țări au proclamat că relația lor este ”nelimitată”. Totuși, Beijingul s-a îndepărtat în liniște de economia Rusiei, afectată de sancțiuni și a denunțat în mod repetat sancțiunile împotriva Moscovei ca fiind o modalitate ineficientă de rezolvare a crizei.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x