Thursday, March 28, 2024

Elon Musk a cumpărat 9% din acțiunile Twitter și a devenit principalul acționar al platformei sociale americane

Must Read

Directorul general de la Tesla Inc, Elon Musk, a acumulat o participaţie de 9,2% la platforma de socializare Twitter, o dezvăluire care a provocat creşterea cu 26% a preţului acţiunilor Twitter, informează Reuters.

Conform unor documente remise luni de Twitter Inc. către Autoritatea de reglementare a pieţelor bursiere din SUA, Elon Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la Twitter, care pe baza preţului înregistrat vineri seara aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acţiunile sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust.

Imediat după prezentarea acestor informaţii, acţiunile Twitter au crescut cu 26% în tranzacţiile care preced deschiderea oficială a bursei, având în vedere că vin la aproximativ o săptămână după ce Elon Musk declara că “se gândeşte serios” să înfiinţeze o nouă platformă de social media, transmite Agerpres.

Musk a dat acest răspuns la o întrebare pusă de un utilizator de Twitter, dacă se gândeşte să construiască o platformă de social media care să aibă la bază un algoritm de tip open source şi care ar da prioritate libertăţii de exprimare şi unde propaganda ar fi redusă.

- Advertisement -

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de urmăritori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare, inclusiv o posibilă transformare a Tesla într-o companie privată.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Musk, care este şi fondatorul şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.

Twitter a fost ținta fondului american de investiții Elliott Management Corp în 2020, când fondul speculativ a susținut că șeful și cofondatorul platformei, Jack Dorsey, acorda prea puțină atenție Twitter în timp ce conducea și Square.

Dorsey a demisionat din funcția de CEO al Twitter și președinte în noiembrie anul trecut, dar continuă să dețină o acțiune de 2,25% în companie, ceea ce îl face al șaselea cel mai mare acționar, potrivit datelor Refinitiv.

Între timp, Musk și Dorsey au găsit un teren comun în a respinge așa-numitul Web3, un termen vag pentru o versiune utopică a internetului care este descentralizată.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x