Friday, April 19, 2024

Femeie amendată cu 5.000 de lei pentru că nu şi-a sterilizat câinele. Controale de amploare la proprietarii de animale

Must Read

Românii care nu îşi microcipează şi sterilizează animalele de companie riscă amenzi usturătoare. O femeie din Capitală a fost sancţionată cu 5.000 de lei. Oamenii legii fac controale de amploare în această perioadă.

Femeie amendată cu 5.000 de lei pentru că nu şi-a sterilizat câinele. Poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București verifică în această perioadă dacă animalele de companie ale bucureştenilor sunt microcipate şi sterilizate. Cine nu respectă prevederile legale riscă amenzi cuprinse între 5.000 de lei şi 10.000 de lei.

Femeie amendată cu 5.000 de lei pentru că nu şi-a sterilizat câinele. Poliţiştii au început controalele

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti anunţă că o femeie a fost amendată cu 5.000 de lei pentru că nu şi-a sterilizat căţeluşa. Mai mult, animalul nu avea nici carnet de sănătate şi nici microcip.

- Advertisement -

„Amendă de 5.000 de lei pentru o femeie care nu şi-a sterilizat animalul de companie. Sancţiunea a fost aplicată de poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, în această săptămână, activităţile de verificare a respectării de către iubitorii de animale de companie a obligaţiilor legale ce le revin cu privire la microciparea şi sterilizarea acestora. Acţiunile poliţiştilor locali s-au derulat în sectorul 2 al Capitalei şi i-au vizat pe deţinătorii de câini şi pisici ce locuiesc la curte, în zona cartierelor Industriilor, Andronache şi Colentina.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au depistat 21 de proprietari de animale de companie care „au uitat” că dragostea pentru patrupede presupune şi obligaţii. Cea mai importantă: sterilizarea. Pentru neefectuarea acesteia, toţi cei 21 de posesori de animale de companie au fost sancţionaţi contravenţional şi somaţi să intre în legalitate.

Cea mai aspră sancţiune a fost în valoare de 5.000 de lei şi a fost aplicată unei femei în vârstă de 39 de ani. Aceasta deţine o căţeluşă de rasă comună, nesterilizată, fără carnet de sănătate şi microcip. Iar, de aproape o lună de zile are şi patru pui despre care recunoaşte că nu s-a hotărât ce să facă cu ei. Cu ocazia întocmirii procesului verbal, T.A. a declarat că nu cunoaşte legea referitoare la obligativitatea sterilizării animalelor de companie şi că analizează posibilitatea contestării în instanţă a sancţiunii pe motiv că amenda este prea mare.

Potrivit O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, deţinătorii de câini din rase comune sau metişi au obligaţia sterilizării acestora. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei”, informează Poliţia Locală Bucureşti.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x