Monday, August 8, 2022

Militarii ucraineni ar putea fi învăţaţi să tragă cu tunul în România. „Ar fi cea mai simplă formă de ajutor militar pe care l-am oferi”

Must Read

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a anunţat recent că specialiştii NATO vor începe un program de pregătire pentru militarii din Ucraina, însă acesta se va desfăşura pe teritoriul alte ţări. Analiştii apreciază că această ţară ar putea fi chiar România.

Un număr mic de ucraineni vor fi instruiţi în folosirea tunurilor Howitzer şi după aceea vor fi trimişi înapoi în ţara lor pentru a-şi pregăti colegii„, a explicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, care nu a vrut să dezvăluie mai mult despre regiunile de antrenament selectate.

Analistul militar Radu Rudor a explicat ce ar însemna pregătirea soldaţilor ucraineni în România. „Ar fi cea mai simplă formă de ajutor militar pe care România o poate oferi. Noi de-a lungul timpului, de când am aderat la NATO, din 2004, am realizat exerciţii atât cu aliaţii, cât şi cu partenerii. Inclusiv în bazinul Mării Negre au avut loc exerciţii la care au participat militarii ucraineni din forţele navale. Am mai avut parte de astfel de momente de pregătire comună şi de colaborare„, a declarat acesta, la Antena 3.

- Advertisement -

În altă ordine de idei, ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei lui Vladimir Putin. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, Kievul ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina. Cei mai mulți mercenari – 1.717 persoane – au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a mai precizat oficialul.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Telemeaua de Ibăneşti cucereşte America | Imagini în premieră din fabrica din Mureş

Telemeaua de Ibănești cucerește America. Producătorul din Mureș lucrează la un brand comun cu o companie de peste Ocean.  Produsele...
- Advertisement -

More Articles Like This