Thursday, April 25, 2024

Oligarhi ruşi se răscoală: Putin a înnebunit din cauza rezistenţei Ucrainei. Atacurile ar putea escalada, vor fi atacate ţări NATO

Must Read

Un oligarh rus a declarat că Vladimir Putin se pregătește să lanseze atacuri în Țările Baltice, dacă nu va obține o victorie în Ucraina. Relațiile dintre Rusia și Lituania, Letonia și Estonia sunt extrem de tensionate după ce acestea din urmă au interzis importurile de gaze rusești, o decizie în premieră în Europa.

Un fost oligarh acum în exil susține că următorul pas pe care Vladimir Putin l-ar putea face împotriva Occidentului ar fi o invadare a țărilor baltice. „Trebuie să înțelegem că, în capul lui, Putin nu se află în război cu Ucraina. El se războiește cu Statele Unite și Ucraina”, afirmă Mihail Hodorkovski. Acesta a mai declarat, într-un interviu CNN, că însuși Vladimir Putin „a spus asta de mai multe ori” și că președintele rus „a înnebunit” din cauza rezistenței ucrainenilor, dar și că atacurile Rusiei ar putea escalada.

„Propagandiștii săi au început deja să pregătească societatea rusă pentru un atac asupra unor țări membre ale NATO. Ei vorbesc despre asta constant. Este o pregătire a opiniei publice pentru asta. Sunt absolut convins că, dacă decide că a câștigat în Ucraina, acesta nu va fi ultimul său pas, ultimul război. Următorul pas va fi în țările baltice”, afirmă Hodorkovski.

Până în 2003, Mihail Hodorkovski – fost oligarh în domeniul petrolier – a fost considerat cel mai bogat om din Rusia. În acel an, acesta a fost pus sub acuzare și condamnat la 9 ani de închisoare pentru infracțiuni economice. El susține că acuzațiile împotriva sa au fost de natură politică și condamnarea sa ordonată de Putin.

- Advertisement -

După ce a fost eliberat, Hodorkovski a plecat din Rusia, devenind unul dintre cei mai mari critici ai lui Vladimir Putin.  Țările baltice, Lituania, Letonia și Estonia au anunțat pe 18 martie că au expulzat 10 diplomați ruși și au acuzat Moscova de crime de război și crime împotriva umanității. Mai mult, anunțaseră anterior că vor redenumi străzile pe care se află ambasadele Rusiei din capitalele lor pentru a onora Ucraina.

„Atacurile militare ale Rusiei împotriva civililor, a bunurilor civile, a spitalelor, a școlilor și a bunurilor culturale sunt crime de război și crime împotriva umanității”, a declarat ministerul de Externe al Lituaniei, într-un comunicat remis presei. În replică Rusia a luat aceeași măsură și expulzat la rândul ei 10 diplomați in țările Baltice. Relațiile dintre Rusia și statele baltice au devenit extrem de tensionate, după ce în data de 3 aprilie, acestea au anunțat că vor sista toate importurile de gaze rusești, fiind primele țări din Europa iau această măsură.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x