Friday, April 19, 2024

Parlamentul European solicită ”embargo total și imediat asupra importurilor de petrol, cărbune, combustibil nuclear și gaze din Rusia”. Cere și excluderea Rusiei din G20

Must Read

Rezoluția a fost adoptată cu 513 voturi “pentru”, 22 voturi “împotrivă” și 19 abțineri și prevede “un embargou imediat și complet asupra importurilor rusești de cărbune. petrol, combustibil nuclear și gaze”.

În comunicatul publicat, Parlamentul European transmite că această rezoluție trebuie însoțită de un plan de asigurare a securității în domeniul aprovizionării cu energie a UE, precum și de o strategie de “retragere a sancțiunilor în cazul în care Rusia ia măsuri pentru a restabili independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional și, totodată, își retrage în totalitate trupele de pe teritoriul țării vecine”.

Totodată, instituția solicită excluderea tuturor băncilor rusești din sistemul de comunicații inter-bănci SWIFT, interzicerea accesului tuturor navelor rusești în apele teritoriale ale Uniunii și, implicit, acostarea acestora în porturile Uniunii. În plus, solicită interzicerea transportului rutier de marfă din și către Rusia și Belarus. Face, de asemenea, apel către liderii ramurii executive a UE să elimine Rusia din G20 și din alte organizații multilaterale, precum consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Interpol, Organizația Mondială a Comerțului și UNESCO.

În același timp, europarlamentarii au votat și sancționarea Belarusului, cu măsuri similare care vizează acum Rusia, pentru a înlătura orice încercare a președintelui Putin de a se folosi de Belarus pentru a scăpa de sancțiuni.

- Advertisement -

Marți, Comisia Europeană a propus un al cincilea set de sancțiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la invadarea Ucrainei, printre măsuri fiind oprirea importurilor de cărbune, în valoare de patru miliarde de euro pe an. Autoritatea legislativă a Uniunii Europene condamnă acțiunile șocante care ”echivalează incontestabil cu crime de război”, comise de trupele rusești în Ucraina și, în special, în Bucea. Cere înființarea unui tribunal special al ONU pentru crimele din Ucraina și, de asemenea, continuarea livrărilor de arme pentru a permite Ucrainei să “se apere în mod eficient.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x