Wednesday, February 8, 2023

Popularitatea lui Vladimir Putin a crescut cu 12% în Rusia în ultima lună – sondaj al institutului independent Levada

Must Read

Aproximativ 83% dintre ruși aprobă deciziile lui Vladimir Putin, în creștere cu 12 procente față de februarie, potrivit unui sondaj publicat joi de institutul independent rus Levada, acesta fiind primul sondaj de la începutul ofensivei din Ucraina, transmite AFP.

Doar 15% dintre ruși spun că nu aprobă acțiunile președintelui (-12% într-o lună), iar 2% nu au nicio părere.

Premierul Mihail Mișustin a câștigat 11 puncte (71%, față de 60% în februarie), iar guvernul 15 puncte (70% față de 55% în februarie). Sondajele anterioare publicate în ultimele săptămâni arătau o popularitate a lui Putin de 80% sau mai mult, dar erau realizate de institute pro-guvernamentale.

Vladimir Putin a justificat ofensiva militară a Rusiei împotriva vecinului său ucrainean, acuzându-l că orchestrează un genocid al populației ruse și că servește drept trambulină pentru NATO, o amenințare existențială pentru Rusia.

- Advertisement -

Acest mesaj este transmis zilnic de mass-media de stat, în timp ce vocile critice au fost forțate să tacă sau să se exileze, sub amenințarea unor sancțiuni penale grele pentru că au vorbit împotriva acțiunilor armatei ruse.

Rusia a interzis, de asemenea, unele dintre cele mai mari rețele sociale – Facebook, Twitter, Instagram, TikTok – acuzate că au o linie rusofobă.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

UNTOLD își pregătește expansiunea internațională alături de MOZAIK INVESTMENTS

Principalul obiectiv al parteneriatului vizează extinderea pe piața globală a brandului UNTOLD, începând cu anul 2023 UNTOLD UNIVERSE, cel mai...
- Advertisement -

More Articles Like This