Thursday, March 28, 2024

Pravda: „Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”

Must Read

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a afirmat că Rusia ar putea efectua lovituri militare asupra unor ținte de pe teritoriul mai multor state NATO care livrează arme regimului de la Kiev.

Rusia ameninţă direct România şi Polonia. Pravda.ru scrie că Londra, prin faptul că a recunoscut legitimitatea loviturilor ucrainene asupra bazelor militare de pe teritoriul Rusiei, tocmai a justificat loviturile aeriene rusești asupra lanțurilor logistice din mai multe state NATO, care aprovizionează Kievul cu arme.

„Polonia și România sunt primele pe lista celor care o caută cu lumânarea”, scriu rușii de la Pravda, citați de Rador.

James Heappey, subsecretar de stat al forțelor armate britanice, a declarat pentru Radio Times că Ucraina are dreptul legal de a lovi baze militare de pe teritoriul Rusiei pentru a perturba logistica armatei ruse.

- Advertisement -

”Realitatea este că Ucraina era o țară suverană care trăia în pace, între granițele sale, când o altă țară a decis să violeze aceste granițe și să aducă aici 130.000 de soldați”, a comentat demnitarul de la Londra într-un interviu citat de presa britanică.

”Acest lucru a declanșat un război între Ucraina și Rusia, iar, într-un război, Ucraina trebuie să lovească dușmanul pe teritoriul său, să atace liniile logistice, proviziile de combustibil, depozitele de armament. Face parte din război”, a mai comentat el.

Ministrul a adăugat că este ”total legitim ca Ucraina să vizeze ținte din interiorul Rusiei” pentru a perturba armata rusă din punct de vedere logistic. În caz contrar, situația ar duce la și mai mulți morți și la un ”carnagiu” pe teritoriul ucrainean.

Comentând declarația, purtătoarea de cuvânt a MAE rus Maria Zaharova a afirmat că Rusia ar putea efectua lovituri militare asupra unor ținte de pe teritoriul mai multor state NATO care livrează arme regimului de la Kiev, pentru a le perturba logistica militară. „Țările care furnizează activ arme letale regimului nazist de la Kiev sunt: Cehia, Polonia, Slovenia, Turcia, Germania și SUA. Alte state o fac neoficial, de exemplu Bulgaria.”, scrie Pravda.

România analizează posibilitatea de a trimite armament Ucrainei

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, despre posibilitatea ca ţara noastră să livreze armament Ucrainei, că în continuare, analizăm solicitările pe care Guvernul ucrainean le va înainta şi, în funcţie de aceasta, vom lua o decizie. Despre informaţiile că ţara noastră ar fi vândut armament de tip sovietic Ucrainei, împreună cu Bulgaria, şeful Executivului a infirmat, spunând că nu am vândut armament nimănui.

Şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat joi, cu privire la înarmarea Ucrainei, că a avut o discuție cu premierul Ciucă pe această temă și că trebuie să existe un cadru legislativ. „Să vedem și evoluția din Ucraina”, a mai spus Ciolacu. „A fost această discuție, cum este și normal să o avem. Trebuie să existe un cadru legislativ și să vedem și evoluția din Ucraina. Sunt ferm convins că România este pregătită dacă vom intra într-o astfel de etapă și vom lua o astfel de decizie”, a spus Ciolacu.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x