Thursday, August 18, 2022

Profitul Samsung a urcat cu 50% datorită vânzărilor de procesoare și de smartphone-uri

Must Read

​Samsung a anunțat primele rezultate financiare pentru trimestrul I din 2022, iar profitul a fost de 11,6 miliarde dolari și cifra de afaceri, de 63 miliarde dolari. Compania a lansat recent televizoare și monitoare, dar rezultatele bune se datorează smartphone-urilor și procesoarelor.

Samsung are o capitalizare de piață de 379 miliarde dolari. Maximul, de 491 miliarde dolari, fusese atins la final de 2021.

Rezultatele preliminare arată că profitul a urcat cu 50%, spre 11,6 miliarde dolari, iar cifra de afaceri, cu 18%, spre 63 miliarde dolari pentru perioada ianuarie – martie. Rezultatele complete vor fi anunțate pe 28 aprilie.

Rezultatul din perioada ianuarie – martie este cel mai ridicat profit trimestrial din ultimii patru ani pentru companie.

- Advertisement -

Cifrele bune s-au datorat diviziei de smartphone-uri, iar estimările Counterpoint arată că Samsung a livrat 73 de milioane de telefoane în primele trei luni, dintre care 6 milioane din noua serie Galaxy S22.

Au mers bine și vânzările de cip-uri de memorie pentru servere.

Surse: Reuters, ZD Net

 

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Vladimir Putin susține că SUA vor să prelungească războiul din Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, susține că Statele Unite ale Americii urmăresc să prelungească războiul declanșat în Ucraina, împiedicând astfel...
- Advertisement -

More Articles Like This