Monday, December 4, 2023

Profitul Samsung a urcat cu 50% datorită vânzărilor de procesoare și de smartphone-uri

Must Read

​Samsung a anunțat primele rezultate financiare pentru trimestrul I din 2022, iar profitul a fost de 11,6 miliarde dolari și cifra de afaceri, de 63 miliarde dolari. Compania a lansat recent televizoare și monitoare, dar rezultatele bune se datorează smartphone-urilor și procesoarelor.

Samsung are o capitalizare de piață de 379 miliarde dolari. Maximul, de 491 miliarde dolari, fusese atins la final de 2021.

Rezultatele preliminare arată că profitul a urcat cu 50%, spre 11,6 miliarde dolari, iar cifra de afaceri, cu 18%, spre 63 miliarde dolari pentru perioada ianuarie – martie. Rezultatele complete vor fi anunțate pe 28 aprilie.

Rezultatul din perioada ianuarie – martie este cel mai ridicat profit trimestrial din ultimii patru ani pentru companie.

- Advertisement -

Cifrele bune s-au datorat diviziei de smartphone-uri, iar estimările Counterpoint arată că Samsung a livrat 73 de milioane de telefoane în primele trei luni, dintre care 6 milioane din noua serie Galaxy S22.

Au mers bine și vânzările de cip-uri de memorie pentru servere.

Surse: Reuters, ZD Net

 

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Top cele mai cunoscute 70 de citate ale celebrului investitor Charlie Munger

Un investitor american remarcabil este Charlie Munger. Pe lângă faptul că este prieten și partener al guruului de investiții...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x