Sunday, July 14, 2024

Rusia avertizează Finlanda în legătură cu posibila aderare la NATO: ”Va deveni o țință”

Must Read

Prim-vicepreședintele Comitetului Internațional al Consiliului Federației Ruse, Vladimir Jabarov, a avertizat miercuri, 6 aprilie, că țara sa va avea o reacție rapidă în cazul aderării Finlandei la NATO.

”Aderarea Finlandei la NATO ar transforma-o într-o țintă pentru represaliile rusești”, a declarat senatorul rus, potrivit hromadske.ua

Avertismentul Rusiei vine după ce, marți, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Finlanda şi Suedia ar fi binevenite în Alianţa Nord-Atlantică, în cazul în care ar decide să adere la organizație.

Finlanda, care are un statut de țară neutră, are o frontieră terestră cu Rusia cu o lungime de 1.340 de kilometri. În urma agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, sprijinul populației pentru aderarea la NATO a crescut însă considerabil. Dacă, în 2017, doar 21% din populația țării dorea să adere la NATO, în martie 2022 procentul a urcat la 62%.

- Advertisement -

Decizia privind aderarea țării ar putea fi luată în această primăvară.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, Trump a fost rănit ușor, la ureche, dar 1 persoană din...

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, la circa 250 de metri de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x