Thursday, March 30, 2023

Rușii au răpit peste 120.000 de copii din Ucraina și i-au scos din țară, acuză Kievul | Ce plănuiește Rusia pentru ei

Must Read

Presa ucraineană o citează pe Liudmila Denisova, responsabila parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, potrivit căreia invadatorii ruși ar fi răpit peste 121.000 de copii din teritoriile ocupate.

Într-o declarație pe contul său Telegram, Denisova (foto) arată că unii dintre acești copii au fost luați din Mariupol – oraș supus unui intens asediu de la începutul invaziei – și duși la Donețk, iar de aici, în Rusia, la Taganrog, un oraș din regiunea Rostov.

Potrivit oficialului ucrainean, este vorba atât de copii ucraineni orfani, cât și de copii care au familii.

“Invadatorii ruși spun că e vorba de orfani, dar toți orfanii au fost evacuați din Mariupol și centralizați în perioada 24-25 februarie, în primele două zile de război”, acuză oficialul ucrainean.

- Advertisement -

Ea mai afirmă că autoritățile de la Moscova ar pregăti modificări legislative pentru a facilita adopția rapidă a acestor copii răpiți, moment după care reunirea lor cu familiile naturale nu va mai fi posibilă.

Denisova arată că Rusia repetă scenariul din 2014, când a scos copiii ucraineni din Crimeea ocupată cu așa-numitul “tren al speranței”, în vederea adoptării lor.

“Rusia a fost exclusă din Rețeaua europeană a ombudsmanilor pentru drepturile copilului tocmai ca urmare a răpirii copiilor din Crimeea. Acțiunile forțelor ruse constituie o încălcare gravă a articolului 7 din Convenția ONU privind drepturile copilului”, spune ea.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Cum putem investi în inteligența artificială?

Din când în când, în lume apare o invenție care schimbă un întreg sector, sau chiar întreaga lume, într-o...
- Advertisement -

More Articles Like This