Thursday, March 28, 2024

STUDIU – Suntem țara unde se trage mâţa de coadă la propriu! Jumătate dintre români au o pisică acasă! Câți au adoptat pisici în pandemie?

Must Read

De la începutul pandemiei de Covid și până acum, 10% dintre români au adoptat o pisică pentru prima oară. Aproape jumătate din familiile din țara noastră, adică 47% care aveau deja o pisică înainte de pandemie, au adoptat încă una după carantina din martie 2020.

Studiu. Jumătate dintre români au o pisică acasă! Câți au adoptat pisici în pandemie?

România e una dintre țările europene în care a fost înregistrat un număr mare de adopții de pisici. Vorbim de o creștere de 11,8% în perioada martie 2020 – februarie 2021 și cu 13,6% din martie anul trecut, potrivit unui raport Ipsos realizat pentru Mars Petcare.

Astfel, România e pe locul 2 în topul țărilor cu cele mai multe pisici adoptate, imediat după Ungaria.

- Advertisement -

Pentru a fi stăpân de pisicuțe e nevoie de mult timp și răbdare ca să le puteți învăța ce au voie și ce nu au voie să facă. În tot acest timp, pisicile adulte au deprinderile deja formate și e mai greu să le mai schimbi comportamentul.

Românii au înțeles că decizia de a adopta o pisică înseamnă un angajament pe termen lung, așa că mai mult de jumătate (53%) dintre adopțiile de la începutul pandemiei au fost pisoi cu vârsta de până în 12 luni.  În același interval – martie 2020 – februarie 2021 – 24% au adoptat pisici cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, 17% au adoptat o pisică adultă (3-7 ani) și doar 5% dintre români au ales să adopte o pisică cu vârsta de peste 8 ani. În a doua jumătate a perioadei de pandemie (din martie 2021), au fost adoptate mai multe pisici cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, cu o creștere de la 24% la 32%.

Și pisicuțele cu vârsta de până în 12 luni au rămas foarte populare. 51% dintre respondenți au spus că au adoptat un pisoi în intervalul respectiv. 15% dintre ei au adoptat pisici adulte cu vârsta între 3-7 ani, iar procentul pisicilor cu vârsta mai mare de 8 ani adoptate recent a scăzut cu 3%.

Raportul Ipsos comandat de Mars Petcare a fost realizat în 8 țări europene (Austria, Belgia, Danemarca, Italia, Spania, Suedia, România și Ungaria) pe un eșantion total de 8.028 de respondenți în perioada martie 2020 – februarie 2021 și 8.088 de respondenți din martie 2021. Dintre respondenți, 1.061, respectiv 1.100 sunt din România.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x