Wednesday, February 8, 2023

Tesla s-ar putea implica într-o nouă afacere. Anunțul lui Elon Musk: ”Prețul a crescut la niveluri nebunești!”

Must Read

Omul de afaceri american Elon Musk a sugerat vineri că Tesla, compania sa de autovehicule electrice de lux, se va dedica afacerii de extracţie şi prelucrare a litiului dacă nu se reduce costul acestei materii prime, necesare la fabricarea bateriilor, relatează agenţia EFE.

Musk, foarte amator de utilizarea reţelei sociale Twitter pentru a comenta ştiri şi a-şi împărtăşi ideile, a prezentat o serie istorică de date privind preţul litiului, care a explodat în ultima perioadă, şi, în special, de când a început războiul din Ucraina.

“Preţul litiului a crescut la niveluri nebuneşti! Tesla poate fi nevoită să se implice direct în extracţia şi prelucrarea litiului, în cazul în care nu vor scădea preţurile”, a spus Musk, subliniind că acest metal se află “în aproape toate părţile” lumii.

Mai târziu, în continuarea mesajului, el a menţionat rezervele de litiu din Nevada, cele mai mari care se cunosc în SUA, şi a dat asigurări că Tesla “are câteva idei noi privind extracţia şi prelucrarea sustenabilă a litiului”, fără a da însă mai multe detalii.

- Advertisement -

La fel ca şi alte materii prime, de la grâu la nichel, litiul s-a scumpit începând cu invazia rusă în Ucraina şi, iar în ultimul an preţul acestuia a crescut cu 480%, potrivit datelor Benchmark Mineral Intelligence, citate de postul CNBC.

Nu este prima dată când Musk manifestă interes faţă de ideea exploatării acestui metal cheie pentru bateriile autovehiculelor electrice, deşi în ultimii ani compania s-a concentrat pe semnarea de acorduri cu producători externi, scrie EFE.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

UNTOLD își pregătește expansiunea internațională alături de MOZAIK INVESTMENTS

Principalul obiectiv al parteneriatului vizează extinderea pe piața globală a brandului UNTOLD, începând cu anul 2023 UNTOLD UNIVERSE, cel mai...
- Advertisement -

More Articles Like This