Sunday, November 27, 2022

UE pune gând rău criptomonedelor. Ce urmează?

Must Read

Potrivit unui raport al lui Patrick Hansen, dezvoltator la Unstoppable Finance, Parlamentul Uniunii Europene ar putea fi pe cale să interzică portofelele criptografice și utilizatorii acestora.

Parlamentul Uniunii Europene tocmai a aprobat o revizuire a Regulamentului privind transferul de fonduri, cu un proiect viitor care urmează să fie votat mai târziu astăzi.

Într-un raport separat, furnizorul de portofele Unstoppable Finance a numit votul și modificările ulterioare ale reglementărilor actuale „un regres imens pentru cripto în UE”.

Datele de identificare ale celor care vând și cumpără criptomonede vor fi colectate de platformele de tranzacționare. Pe lângă faptul ca se colectează mai multe date de la utilizatori, această interzicere a portofelului cripto anonim ar putea avea un impact negativ asupra confidențialității posesorilor. Utilizatorilor li se va permite doar să transfere active în portofelele „preaprobate” iar platformele sunt obligate să raporteze orice transfer de 1.000 USD sau mai mult.

- Advertisement -

Companiile și bursele mai mici se vor confrunta cu costuri suplimentare pentru a încerca să țină pasul cu reglementările. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra industriei sau ar putea forța aceste entități să plece din UE.

Oficialii europeni susțin că aceste măsuri „vor ajuta industria cripto-activelor din UE să se dezvolte, deoarece va beneficia de un cadru legal actualizat și armonizat în întreaga Uniune”.

Statele UE și Parlamentul European au ultimul cuvânt cu privire la aceste propuneri, ceea ce înseamnă că ar putea dura până la doi ani până când noile reguli să intre în vigoare.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Profeția incredibilă a unui miliardar: Aceste 3 revoluții vor duce la o schimbare radicală! Va fi o creștere economică uriașă

Mukesh Ambani, președinte al „Reliance Industries Limited”, cel mai bogat om din India, a numit revoluția energiei curate, revoluția...
- Advertisement -

More Articles Like This