Tuesday, April 23, 2024

UE pune gând rău criptomonedelor. Ce urmează?

Must Read

Potrivit unui raport al lui Patrick Hansen, dezvoltator la Unstoppable Finance, Parlamentul Uniunii Europene ar putea fi pe cale să interzică portofelele criptografice și utilizatorii acestora.

Parlamentul Uniunii Europene tocmai a aprobat o revizuire a Regulamentului privind transferul de fonduri, cu un proiect viitor care urmează să fie votat mai târziu astăzi.

Într-un raport separat, furnizorul de portofele Unstoppable Finance a numit votul și modificările ulterioare ale reglementărilor actuale „un regres imens pentru cripto în UE”.

Datele de identificare ale celor care vând și cumpără criptomonede vor fi colectate de platformele de tranzacționare. Pe lângă faptul ca se colectează mai multe date de la utilizatori, această interzicere a portofelului cripto anonim ar putea avea un impact negativ asupra confidențialității posesorilor. Utilizatorilor li se va permite doar să transfere active în portofelele „preaprobate” iar platformele sunt obligate să raporteze orice transfer de 1.000 USD sau mai mult.

- Advertisement -

Companiile și bursele mai mici se vor confrunta cu costuri suplimentare pentru a încerca să țină pasul cu reglementările. Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra industriei sau ar putea forța aceste entități să plece din UE.

Oficialii europeni susțin că aceste măsuri „vor ajuta industria cripto-activelor din UE să se dezvolte, deoarece va beneficia de un cadru legal actualizat și armonizat în întreaga Uniune”.

Statele UE și Parlamentul European au ultimul cuvânt cu privire la aceste propuneri, ceea ce înseamnă că ar putea dura până la doi ani până când noile reguli să intre în vigoare.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x