Thursday, March 28, 2024

Vladimir Putin ar putea să lase Europa fără gaze: Vom reorienta exporturile de energie către Asia

Must Read

Vladimir Putin mizează pe faptul că Europa nu se poate descurca fără gazul rusesc şi spune că va orienta exporturile de energie către Asia.

Vladimir Putin amenință Europa nu se poate descurca fără gazul rusesc şi spune că va orienta exporturile de energie către Asia.

„Exporturile ruseşti de energie către Occident vor scădea în viitorul apropiat, ele trebuie redirecţionate către alte pieţe”, a declarat preşedintele Rusiei, fiind convins că Europa nu se poate descurca fără petrolul rusesc.

„Trebuie să diversificăm exporturile. Vom pleca de la faptul că în viitorul apropiat aprovizionarea cu resurse energetice în direcţia Vest va fi şi mai redusă. Prin urmare, este important să consolidăm tendinţa din ultimii ani: pas cu pas, reorientăm exporturile noastre către pieţele în creştere rapidă din Sud şi Est. Pentru a face acest lucru în viitorul apropiat este necesară identificarea principalelor infrastructuri şi începerea construcţiei acestora”, a spus liderul rus, într-o întâlnire privind situaţia sectorului petrolului şi gazelor, potrivit Ria Novosti.

- Advertisement -

„Occidentul ne acuză pe noi pentru greşelile lui privind calculul făcut pe energia verde”, adăugat Putin.

Putin a dezvăluit planul de răspuns la sancţiunile occidentale. Rusia îşi va redirecţiona exporturile de gaze către „ţările prietenoase”

Rusia îşi poate redirecţiona cu uşurinţă exporturile vaste de resurse energetice în altă parte decât în Occident, către ţări care chiar au nevoie de ele în timp ce creşte consumul intern de petrol, gaze şi cărbune, a declarat miercuri preşedintele Vladimir Putin.

Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Australia au impus interdicţii asupra importurilor de petrol ruseşti ca răspuns la ceea ce Moscova numeşte operaţiune militară specială în Ucraina, în timp ce Uniunea Europeană rămâne divizată în această problemă. „Când vine vorba de petrolul rusesc, gaze şi cărbune, vom putea creşte consumul lor pe piaţa internă, stimula procesarea în profunzime a materiilor prime„, a declarat Putin la o reuniune televizată cu oficiali pentru a discuta despre dezvoltarea Arcticii ruse. „Vom creşte de asemenea furnizarea de resurse energetice către alte regiuni ale lumii unde este cu adevărat nevoie de ele”, a adăugat el.

Potrivit lui Putin, Occidentul este de vină pentru criza energetică prin care trece pentru că nu cooperează cu Rusia. „Refuzul mai multor ţări occidentale de a coopera în mod normal (cu Rusia), inclusiv în ceea ce priveşte resursele energetice ruse (…), a lovit deja milioane de europeni, a provocat o adevărată criză energetică”, a declarat el. „Desigur, ne confruntăm şi cu probleme, dar acest lucru deschide noi oportunităţi”, a mai spus Putin.

Preşedintele rus a mai spus că „ţările neprietenoase” au distrus lanţurile de aprovizionare în regiunile arctice ale Rusiei şi unele state nu îşi îndeplinesc obligaţiile contractuale, creând probleme pentru Moscova.

Moscova este gata să vândă petrol şi produse petroliere către „ţări prietenoase în orice interval de preţ”, a declarat ministrul energiei Nikolai Şulghinov miercuri ziarului Izvestia, în timp ce cumpărătorii tradiţionali evită livrările ruseşti, forţând Moscova să reducă producţia de petrol.

Rusia afirmă că scopul său este demilitarizarea şi „denazificarea” vecinului său sudic într-o operaţiune întâmpinată cu rezistenţă puternică din partea forţelor ucrainene şi care a declanşat sancţiuni occidentale extinse.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x