Saturday, March 25, 2023

Câinii ar putea fi cauza focarului de hepatită din rândul copiilor, se tem oamenii de știință. Concluzii explozive ale unui studiu recent

Must Read

„Numărul relativ mare” de copii afectați de hepatită fie provin din familii care deţin animalele de companie, fie au fost expuşi la acestea, arată un raport publicat sâmbătă de The Telegraph.

Oficialii din domeniul sănătății investighează dacă animale de companie precum câinii sunt în spatele creșterii cazurilor de hepatită la copii. Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) a transmis vineri că numărul cazurilor de hepatită cu debut brusc a crescut cu 18 de săptămâna trecută, ajungând la 163, inclusiv 11 copii care au suferit transplant de ficat după ce organele lor au fost grav afectate.

Hepatita inexplicabilă – sau inflamația ficatului – este rară la copii, iar cazurile au stârnit alarmă pe tot globul.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că adenovirusul, o infecție virală de obicei ușoară care provoacă răceala obișnuită, a rămas teoria principală. Dar raportul a adăugat că „un număr relativ mare” de copii afectați – 70% din cei 93 de respondenți la sondaj – fie provin din familii cu câini, fie au avut o altă „expunere” la animalele de companie înainte de a se îmbolnăvi, scrie The Telegraph. „Se analizează semnificația acestei descoperiri”, au transmis oficialii.

- Advertisement -

Totuşi, aceştia au remarcat că a avea un câine este ceva obişnuit „obișnuit în Regatul Unit” și că există „date limitate despre ratele de fond ale deținerii de animale de companie în familiile cu copii mici”, ceea ce face dificilă evaluarea importanței datelor.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

500 km cu 6 kg de hidrogen: BMW scoate pe șosele mașinile cu hidrogen

BMW Group a prezentat primele automobile BMW iX5 Hydrogen, parte a unei flote-pilot care va fi utilizată la nivel...
- Advertisement -

More Articles Like This