Thursday, March 28, 2024

De ce China este cu ochii ațintiți pe războiul din Ucraina. Interesul legat de Taiwan

Must Read

Confruntarea dintre Occident şi Kremlin este în ochii Beijingului un fel de repetiţie generală, a declarat directorul CIA, Bill Burns, potrivit AFP.

Burns a afirmat că invazia Ucrainei de către Rusia este urmărită cu atenţie de China, care va trage învăţăminte din acest conflict pentru a-şi adapta planurile de a prelua controlul Taiwanului.

“Conducătorii chinezi urmăresc cu atenţie învăţămintele pe care le pot trage de la situaţia din Ucraina în privinţa propriilor ambiţii şi Taiwanului”, a precizat şeful CIA.

Beijingul a fost surprins de rezistenţa societăţii ucrainene, a mai afirmat el, adăugând: “Cred că ei au fost surprinşi în special şi de felul în care Alianţa atlantică s-a unit pentru a impune sancţiuni economice Rusiei”.

- Advertisement -

Burns este de părere că liderii chinezi analizează “costurile şi consecinţele” unei eventuale folosiri a forţei pentru preluarea controlului Taiwanului.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x