Wednesday, April 24, 2024

De ce este crucial pentru economie ca porturile Ucrainei la Marea Neagră să fie redeschise: ”Milioane de oameni din întreaga lume vor muri”

Must Read

David Beasley, șeful Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite, îi cere președintelui rus Vladimir Putin să redeschidă porturile Ucrainei de la Marea Neagră înainte să lovească calamitatea globală.

„Milioane de oameni din întreaga lume vor muri pentru că aceste porturi sunt blocate”, a declarat Beasley pentru CNN în timpul unei conferințe de joi, 12 mai.

Întrebat ce i-ar spune direct lui Putin, oficialul ONU a răspuns: „Dacă îți pasă de restul lumii, indiferent de ce simți pentru Ucraina, trebuie să deschizi acele porturi”.

Transporturile vitale de agricultură din Ucraina, cunoscute drept coșul de pâine al lumii, sunt blocate în națiunea sfâșiată de război deoarece portul Odessa și porturile învecinate au fost blocate de oficialii ruși.

- Advertisement -

David Beasley a avertizat că porturile trebuie să fie operaționale în următoarele 60 de zile: ”Dacă nu reușiți să rezolvați această problemă și să deschideți porturile, economia Ucrainei se va prăbuși complet”.

Ucraina se numără printre primii cinci exportatori la nivel mondial pentru o varietate de produse agricole cheie, inclusiv porumb, grâu și orz. Este, de asemenea, principalul exportator atât de ulei de floarea soarelui, cât și de făină. În 2021, produsele agricole au reprezentat 41% din totalul exporturilor Ucrainei.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Renzo (REZ) se listează pe Binance Launchpool. V-ati pus BNB-ul la treaba?

 Binance anunta inca un proiect (al 53-lea) pe Binance Launchpool – Renzo (REZ), un protocol de liquid restaking, utilizatorii având posibilitatea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x