Saturday, June 15, 2024

De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. “Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare”

Must Read

Sunt tot mai mulți români care vor să lucreze de acasă. 40% dintre ei spun că nu vor să se întoarcă la birou pentru că pierd prea mult timp în trafic și nu vor să mai suporte cheltuielile în plus cu transportul, mâncarea și îmbrăcămintea adecvată.

Acești angajați nu vor să se întoarcă la birou pentru că nu reușesc să îmbine eficient viața personală cu cea profesională. Preferă să lucreze de acasă deoarece în acest mod au și timp pentru cei dragi.

Specialistul în resurse umane Lavinia Țurcanu a explicat, într-un interviu pentru Ziare.com, cum s-a reinventat piața muncii de la declanșarea pandemiei.

Piața muncii s-a reinventat

- Advertisement -

“După 2 ani de pandemie piața muncii a trebuit să se reinventeze și să se adapteze la noile reguli, la munca de acasă sau la munca hibrid. O parte dintre angajați și-au amenajat acasă propriile birouri și nu mai sunt dispuși să vină la birou. Alții își doresc să vină în sistem hibrid”, a spus specialistul în resurse umane.

“Angajații preferă munca hibrid deoarece nu mai au cheltuieli suplimentare pentru transport, mâncare sau îmbrăcăminte adecvată, iar in zilele când vin la birou, vin pentru conectare și socializare”, a punctat Lavinia Țurcanu.

Angajatii care vin la birou au o serie de așteptări în ceea ce privește spațiul de lucru. “Își doresc un birou al lor sau un loc rezervat pentru ei. Totul s-a schimbat după 2 ani de pandemie și atât angajatorii cât și angajații trebuie să se adapteze la noul sistem”, a mai precizat specialistul în HR.

Mai productivi dacă lucrează de acasă

“Un alt motiv pentru care unii angajați nu doresc să revină fizic, zilnic la birou este relocarea lor la marginea sau chiar în afara orașului în această perioadă de pandemie. Odată eliberați de presiunea timpului petrecut zilnic pe drum până la birou îi face mai productivi”, a declarat specialistul.

“Își doresc ca spațiul de birou sa devină un spațiu de conectare, socializare, întalniri și nu unul în care să maergă zilnic cum era înainte de pandemie. Ei vor să fie consultați, să se discute și agreeze cu ei modul de lucru pentru a fi productiv de ambele părți”, a concluzionat specialistul în HR.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x