Tuesday, June 25, 2024

Europa se transformă într-un hub pentru traficul de cocaină

Must Read

Europa devine tot mai importantă în comerțul internațional cu cocaină și se transformă tot mai mult un centru de prelucrare și de trafic al cocainei către alte regiuni ale lumii, pe lângă faptul că este o piață valoroasă de consum, avertizează agențiile UE.

După canabis, cocaina este cel mai consumat drog din Europa, cu milioane de consumatori și vânzări de aproximativ 10,5 miliarde de euro în 2020. „De asemenea, o producție mai mare are loc acum în interiorul Europei, ceea ce indică schimbări în rolul regiunii în comerțul internațional cu cocaină”, se arată în raportul citat de Reuters.

Belgia pare să fie în centrul industriei din Europa, potrivit datelor colectate de agențiile UE. Este țara din UE care a confiscat cea mai mare cantitate de cocaină în 2020, ultimul an pentru care există date disponibile, pentru un volum total de 70 de tone, în principal în portul Anvers, față de 49 de tone în Olanda, a doua națiune din Europa în ceea ce privește confiscările.

Belgia este, de asemenea, o țară fruntașă în ceea ce privește prelucrarea cocainei, alături de Țările de Jos și Spania.

- Advertisement -

Cocaina importată în Europa din America de Sud este din ce în ce mai mult reexportată în alte părți ale lumii, în special în Orientul Mijlociu și Asia, ceea ce face din Europa „un punct cheie de transbordare pentru drogurile provenite din alte părți”.

Piața europeană a metamfetaminei este, de asemenea, în creștere, dar rămâne mult mai mică decât cea a cocainei. „Există o îngrijorare tot mai mare cu privire la producția din Belgia și Olanda”, se arată în raport.

Europa este unul dintre principalii producători de metamfetamină la nivel mondial, iar producătorii europeni colaborează din ce în ce mai mult cu grupuri criminale mexicane pentru a perfecționa procesele de producție, au avertizat agențiile UE.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x