Friday, March 29, 2024

Lukașenko se teme de un posibil război nuclear: ‘Ar putea să arunce planeta de pe orbită cine știe unde. Ar fi inacceptabil!’

Must Read

Liderul de la belarus, Aleksandr Lukașenko, susține că folosirea armelor nucleare în conflictul din Ucraina ar fi „inacceptabilă” dar că nu știe dacă Rusia are vreun astfel de plan.

„Nu doar că ar fi folosirea armelor nucleare inacceptabilă, pentru că este chiar lângă noi, noi nu suntem dincolo de ocean precum SUA. Ar fi inacceptabilă și pentru că ar putea să arunce planeta de pe orbită cine știe unde. Dacă Rusia este sau nu capabilă de așa ceva – asta e o întrebare pe care trebuie să o puneți conducerii rusești”, a mai spus Lukașenko într-un interviu pentru AP, relatează Euronews.

Aleksandr Lukașenko spune că nu s-a așteptat ca războiul din Ucraina să dureze atât de mult și pretinde că a „făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l opri”, dar că Ucraina „a provocat” Rusia.

„Nu sunt suficient de implicat în această problemă ca să spun dacă totul merge conform planului, așa cum spun rușii sau cum o simt eu. Vreau să subliniez încă o dată – eu simt că această operațiune s-a lungit”, a spus Lukașenko.

- Advertisement -

Lukașenko susține, de asemenea, că Ucraina „a provocat” Rusia și a insistat că Belarusul „susține pacea”.

„În mod categoric, noi nu acceptăm niciun război. Am făcut și facem tot ce putem acum ca să nu avem război. Datorită subsemnatului, mie adică, au început negocierile între Ucraina și Rusia”, a spus dictatorul bielorus.

Rusia a desfășurat forțe pe teritoriul bielorus sub pretextul unor exerciții militare comune, după care le-a trimis în Ucraina în 24 februarie, în cadrul invaziei care durează deja de mai bine de două luni.

La începutul săptămânii, anunțul unor noi exerciții militare ale armatei bieloruse a ridicat îngrijorări cu privire la faptul că țara s-ar pregăti să se alăture direct invaziei rusești. Lukașenko spune, însă, că exercițiile nu au scopul de a amenința pe nimeni.

„Noi nu amenințăm pe nimeni, nu o vom face. Mai mult, noi nici nu putem să amenințăm – știm cine sunt cei care ni se opun, așa că să pornim un conflict, un fel de război aici, nu este în interesele statului bielorus. Așa că Occidentul poate să doarmă liniștit”, a concluzionat Lukașenko.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x