Thursday, April 18, 2024

Mercedes se pregătește să producă în România componente pentru mașinile electrice

Must Read

România ar putea deveni un punct relevant pentru industria mașinilor electrice. Concernul german Mercedes Benz vrea să facă trecerea la producția de componente pentru electrice la fabricile sale de la Sebeș și Cugir.

Compania germană a anunțat că va începe un program de retehnologizare pentru care a primit de la guvern 35 de milioane de euro sub formă de ajutor de stat, pentru achiziția de utilaje. Mercedes deține în România două companii: Star Assembly în Sebeș și Star Transmission în Cugir, unde a investit până acum 320 de milioane de euro.

Cele două companii produc componente și cutii de viteze automate pentru Mercedes-Benz, iar de doi ani, se asamblează și varianta pentru vehicule hibrid. Cele două companii au împreună o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de euro și ocupă locul al treilea în clasamentul exportatorilor din România, după Dacia și Ford.

Nu este însă singura companie ce vrea să dezvolte componente pentru mașini electrice.

- Advertisement -

Draxlmaier a anunțat că va investi 200 de milioane de euro într-o fabrică pentru baterii la Timișoara, iar Varta ia în calcul România pentru construcția unei fabrici de baterii, investiţie de un miliard de euro. În plus, compania RockTech va realiza o investiţie de 400 de milioane de euro într-o rafinărie de pulbere de litiu.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x