Thursday, March 23, 2023

Mircea Coșea dă cărțile pe față: „Inflația este în beneficiul statului, care-și canibalizează și sabotează propria economie” | EXCLUSIV

Must Read

Mircea Coșea, analist economic și fost ministru al Economiei, a realizat o analiză dură. Acesta a subliniat sâmbătă seara, la România TV, incapacitatea guvernelor de la Palatul Victoria de a face o economie prosperă pentru țara noastră.

Taxele și impozitele, respectiv prețurile din ce în ce mai mari, sunt doar în beneficiul statului, a avertizat Mircea Coșea. În acest timp, românii sunt disperați că nu mai fac față inflației explozive.

„Este în beneficiul statului. Statul român își canibalizează economia. Își mănâncă propria economie, și-o sabotează. Cel care câștigă din toată nenorocirea care se întâmplă (n.r. –  criza economică / inflația explozivă) este bugetul statului. 

Prin TVA la ceea ce înseamnă prețuri, prin facturi la energie, prin carburanți și așa mai departe. De ce? Pentru că nu este în stare acest stat să pună economia în funcțiune și să performeze în așa fel încât economia să aducă contribuția la buget și nu să ia banii dintr-un buzunar în altul. Prin aceste plăți pe care le facem, merg la buget și ni se dau înapoi niște salarii și niște pensii (…)”, a declarat Mircea Coșea pentru România TV.

- Advertisement -

Fostul ministru de Externe a mai avertizat că singura șansă a țării noastre rămâne agricultura. Astfel, executivul de la București, înainte de a culege roadele, trebuie să investească masiv.

Cele mai mari scumpiri din ultimul an au fost consemnate la polițele RCA, carburanți, curentul electric, gaz, ulei și pâine, majorări de 200-300%.

România, „cocoșată” de datorii

De la o zi la alta, România este din ce în ce mai îngropată în datorii. Datoria externă a țării noastre a ajuns în primele trei luni ale anului 2022 la 135,3 miliarde de euro. Astfel, a bifat o creștere cu 721 de milioane de euro față de anul trecut, luna decembrie 2021.

Banca Națională a României (BNR) a publicat vineri, 13 mai, cele mai recente date cu privire la datoria externă a țării noastre.

În perioada ianuarie – martie 2022, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 4,676 miliarde euro, comparativ cu 2,736 miliarde euro în perioada ianuarie – martie 2021.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Donald Trump revine pe Facebook, după doi ani în care a fost banat: “I’M BACK!”

Donald Trump a revenit pe Facebook, după ce a fost interzis în 2021, spunându-le celor care îl urmăresc pe...
- Advertisement -

More Articles Like This