Tuesday, April 16, 2024

Piedone, reacție după condamnarea în dosarul Colectiv: Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu

Must Read

“Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu” – a fost reacția primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv joi la 4 ani de închisoare în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În incendiul din urmă cu aproape 7 ani, care a mistuit clubul, au murit 62 de tineri, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, Piedone primise 8 ani și șase luni de închisoare.

El și-a susținut în continuare nevinovăția, spunând că va merge la Penitenciarul Rahova “cu demnitate, onoare și respect”.

  • “Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu”, le-a spus Piedone jurnaliștilor aflați la locuința sa.

El a postat și un mesaj pe Facebook, în care susține că a fost “luat” nevinovat, iar șase ani și jumătate a fost “chinuit și tăvălit”.

  • “Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup și în familie! M-au vânat pe unde m-au prins. Că i-am deranjat, că le-am stricat pușculițele…
  • Rămâneți cu bine, oameni buni! (…) Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc!”, a scris Piedone în mesajul transmis locuitorilor din sectorul 5 care în septembrie 2020 l-au ales primar.

El are și un mesaj pentru familiile tinerilor morți și răniți în incendiul din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv: “Piedone merge la pușcărie nevinovat! Adevărații vinovați pentru tragedia Colectiv sunt liberi!”.

- Advertisement -

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone – actual primar al Sectorului 5 – a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Sentința vine la aproape 7 ani de la tragedia din Colectiv.

În prima instanță, Piedone primise 8 ani și șase luni de închisoare. De altfel, majoritatea pedepselor au fost reduse de către Curtea de Apel București.

Pedepsele definitive în dosarul Colectiv

  • Cristian Popescu-Piedone – 4 ani de închisoare cu executare
  • patronul Clubului Colectiv, Alin George Anastasescu – 11 ani si 8 luni de închisoare
  • patronul Clubului Colectiv Costin Mincu – 8 ani
  • patronul Clubului Colectiv Paul Gancea – 6 ani și 4 luni
  • pirotehnistul Viorel Zaharia – 6 ani și 10 luni
  • George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – 8 ani și 8 luni
  • Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – achitată. Ea fusese condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare
  • Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – achitată. Primise 7 ani de închisoare în prima instanță
  • Ramona Sandra Moţoc, referent superior achitată. Primise 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x