Saturday, May 25, 2024

Piedone, reacție după condamnarea în dosarul Colectiv: Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu

Must Read

“Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu” – a fost reacția primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, condamnat definitiv joi la 4 ani de închisoare în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În incendiul din urmă cu aproape 7 ani, care a mistuit clubul, au murit 62 de tineri, iar alți aproximativ 150 au rămas mutilați pe viață. În prima instanță, Piedone primise 8 ani și șase luni de închisoare.

El și-a susținut în continuare nevinovăția, spunând că va merge la Penitenciarul Rahova “cu demnitate, onoare și respect”.

 • “Dacă acei părinți cred că eu le-am omorât copiii, așa să le ajute Dumnezeu”, le-a spus Piedone jurnaliștilor aflați la locuința sa.

El a postat și un mesaj pe Facebook, în care susține că a fost “luat” nevinovat, iar șase ani și jumătate a fost “chinuit și tăvălit”.

 • “Zilnic mi-au picurat amar și boală în trup și în familie! M-au vânat pe unde m-au prins. Că i-am deranjat, că le-am stricat pușculițele…
 • Rămâneți cu bine, oameni buni! (…) Eu merg acum unde mă azvârle statul meu cel românesc!”, a scris Piedone în mesajul transmis locuitorilor din sectorul 5 care în septembrie 2020 l-au ales primar.

El are și un mesaj pentru familiile tinerilor morți și răniți în incendiul din 30 octombrie 2015 din clubul Colectiv: “Piedone merge la pușcărie nevinovat! Adevărații vinovați pentru tragedia Colectiv sunt liberi!”.

- Advertisement -

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone – actual primar al Sectorului 5 – a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. Sentința vine la aproape 7 ani de la tragedia din Colectiv.

În prima instanță, Piedone primise 8 ani și șase luni de închisoare. De altfel, majoritatea pedepselor au fost reduse de către Curtea de Apel București.

Pedepsele definitive în dosarul Colectiv

 • Cristian Popescu-Piedone – 4 ani de închisoare cu executare
 • patronul Clubului Colectiv, Alin George Anastasescu – 11 ani si 8 luni de închisoare
 • patronul Clubului Colectiv Costin Mincu – 8 ani
 • patronul Clubului Colectiv Paul Gancea – 6 ani și 4 luni
 • pirotehnistul Viorel Zaharia – 6 ani și 10 luni
 • George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – 8 ani și 8 luni
 • Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – achitată. Ea fusese condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare
 • Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – achitată. Primise 7 ani de închisoare în prima instanță
 • Ramona Sandra Moţoc, referent superior achitată. Primise 3 ani de închisoare cu suspendare şi prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x