Saturday, September 23, 2023

Premieră în România! S-a deschis prima clasă în aer liber

Must Read

Şcoala Gimnazială “Tudor Arghezi” din Bucureşti este prima unitate de învăţământ din România, unde elevii vor învăţa în aer liber.

Cu mese şi bănci printre copaci, tablă de scris, dar şi mochetă de exterior, noul spaţiu de învăţare este foarte popular printre elevi. Aceştia mărturisesc că şi-ar dori să studieze non-stop în natură.

Proiectul a fost făcut cu doar 3.000 de lei, bani obţinuţi de şcoala Tudor Arghezi din Capitală, după ce s-a clasat pe podium la un concurs de reciclare.

Spațiul a fost amenajat în cele două săptămâni de vacanță cu sprijinul părinților elevilor de la şcoala Tudor Arghezi din Capitală.

- Advertisement -

Cu acest prilej, copiii din clasa a IV-a au participat la prima ora de geometrie în aer liber.

“Am pus mocheta, după care am vopsit băncuţele şi mesele, pentru că am zis să le dau cu o vopsea specială pentru ploaie, să reziste mai mult timp. Am cumpărat acea perdea pe care am pus litere de plastic, să fie un pic mai veselă”, a spus Georgeta Şerban, învăţătoare.

Orele în aer liber sunt încurajate şi de ministerul Educaţiei, însă doar în ”săptămâna verde” , saptamână în care copiii discuta despre mediu și schimbările climatice.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This