Tuesday, March 19, 2024

Rușii au obținut (sau sunt pe cale să obțină) controlul complet asupra orașului Mariupol. În ultimele 24 de ore au bombardat puternic în Donbas, au atacat cu rachete Odesa și Liov, dar sunt pe poziții defensive la Harkov și pe tot Frontul de Sud.

Must Read

Căderea Mariupolului și încheierea operațiunilor militare de la Azovstal. Nu este clar dacă în interiorul uzinei metalurgice Azovstal au mai rămas soldați ucraineni după evacuarea celor 264, luni seara, dar este foarte probabil ca oficialii ucraineni și cei ruși să negocieze evacuarea tuturor apărătorilor rămași ai Mariupolului în zilele următoare.

Forțele ruse încearcă să redeschidă portul Mariupol pentru a stabili rute maritime din Rusia. Republica separatistă din Donețk a susținut că miliția sa va termina deminarea portului în următoarea săptămână. O navă ucraineană scufundată a fost ridicată de pe fundul mării, iar o a doua urmează să fie scoasă pentru a permite reluarea operațiunilor portuare, sub ocupația rusă.

În ultimele 24 de ore, rușii au bombardat puternic toată linia de contact din Donbas, dar s-au menținut pe poziții defensive atât la Harkov, pe Frontul de Est, cât și la Zaporijie și Herson, în sud. Statul Major Ucrainean susține, în raportarea de marți dimineață, că rușii au executat o ofensivă spre orașul Severodonețk (regiunea Luhansk) dar au suferit pierderi grele și au fost nevoiți să se retragă.

- Advertisement -

Ucrainenii, care acum beneficiază de artileria grea (americană) de mare precizie, au bombardat și ei depozite ale Armatei Ruse la Izium și Herson. Odesa a fost și ea atacată cu rachete, dar cel puțin o parte a acestora au fost interceptate de antiaeriana ucraineană.

La miezul nopții de luni spre marți, imediat după evacuarea soldaților ucraineni din Azovstal, aviația rusă a lansat, de pe teritoriul Belarus, rachete care au lovit Liovul, oraș din vestul Ucrainei, la granița cu Polonia. Rapoartele locale vorbesc despre cel mai crunt bombardament al orașului de până acum, într-o serie de opt până la zece explozii consecutive.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x