Tuesday, March 19, 2024

Suspiciuni de fraudă la Eurovision. Punctajele acordate de juriile din șase țări au fost eliminate de EBU, din cauza identificării unor “modele neregulate de vot”. Informații, încă neconfirmate oficial, că România se află printre cele 6 țări.

Must Read

Într-un comunicat transmis duminică dimineața, rețeaua de radiodifuziune europeană EBU, organizatorul Eurovisionului arată că “după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale au fost identificate anumite modele de vot neregulate, în rezultatele a șase țări”. EBU nu precizează care sunt acestea, dar publicația Escxtra, specializată, spune că cele șase țări ar fi România, Polonia, Georgia, San Marino, Azerbaidjan și Muntenegru.

Nicio altă sursă nu precizează numele țărilor care au pierdut dreptul de a juriza la această ediție, dar punctajele celor șase țări nu au fost anunțate în direct ci au fost citite de organizatorul concursului.

Pentru că a luat decizia de a nu lua în calcul notele date de juriile din cele șase țări, EBU arată mai departe că a calculat un rezultat agregat substitut pentru fiecare țară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât și pentru marea finală, pe baza rezultatelor altor țări cu vot similar.

EBU mai arată în comunicat că “ia extrem de în serios orice încercare suspectă de manipularea a votului la Concursul Eurovision și are dreptul de a elimina astfel de rezultate, indiferent dacă asta ar putea influența sau nu rezultatele și/sau clasamentul final”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x