Saturday, April 20, 2024

The Times: Kremlinul a decis să atace Moldova

Must Read

Surse ucrainene ale cotidianului britanic The Times susțin că Rusia a elaborat planuri clare pentru invazia Moldovei.

”Noi credem că Kremlinul a decis deja să atace Moldova.

Ceea ce vor aduce evenimentele din Moldova va fi decisiv pentru noi. Dacă rușii reușesc să preia controlul asupra țării, atunci noi (Ucraina – n.red.) vom deveni mai vulnerabili din punct de vedere militar – aceasta va fi o amenințare la adresa integrității Ucrainei.

Dacă Rusia recunoaște independența Transnistriei, atunci aceasta va fi o amenințare directă și o încălcare a integrității teritoriale a Moldovei. Aceasta va fi o repetare a „scenariului Donbas”. Apoi vor furniza un număr mare de arme și apoi vor dori să le adauge în Rusia”, a spus una dintre sursele ucrainene, pentru The Times.

- Advertisement -

Interlocutorii publicației spun că serviciile speciale ruse iau în considerare posibilitatea de a stârni tulburări și revolte în țară. Acum în țară există nemulțumiri în rândul oamenilor din cauza creșterii prețurilor.

Informațiile ucrainene au remarcat o anumită activitate pe aerodromul din Tiraspol, capitala de facto a nerecunoscutei Transnistrie.

Interlocutorii jurnaliştilor sugerează că armata rusă intenţionează să efectueze o aterizare în aer pe avioane de transport şi elicoptere Il-76 în Transnistria. Se presupune că avioane și elicoptere vor zbura de pe un aerodrom din Crimeea ocupată.

În același timp, autorii publicației notează că aceste afirmații sunt contrare analizei agențiilor de informații occidentale, că rușii nu au capacități suficiente pentru a zbura în siguranță deasupra apărării aeriene ucrainene din regiunea Odesa. În plus, pentru a furniza muniție și întări unitățile, rușii trebuie să creeze un „coridor” terestru din Hersonul capturat prin regiunile Nikolaev și Odesa, fiind atacați de forțele ucrainene.

Ei pot încerca să desfășoare o operațiune militară mai aproape de Ziua Victoriei, pe 9 mai. În această zi, președintele rus, Vladimir Putin ar putea anunța recunoașterea de către Rusia a independenței Transnistriei. În plus, serviciile speciale ruse ar putea planifica debarcarea de trupe la Tiraspol în același timp cu organizarea de revolte și proteste la Chișinău.

Analiștii militari Jack Watling și Nick Reynolds de la Institutul Regal Comun pentru Cercetarea Apărării consideră că o astfel de operațiune a rușilor ar avea trei obiective:

  • retragerea unei părți din trupele ucrainene pe frontul de sud-vest;
  • stoparea cursului pro-european al actualei guvernări în Moldova;
  • ar speria Occidentul că sprijinirea Ucrainei cu arme și finanțe ar putea duce la o destabilizare suplimentară în regiune, în special în Balcani.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x