Thursday, April 25, 2024

Ucraina a câştigat Eurovision 2022. Kalush Orchestra: „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina!” / Zelenski: Muzica noastră cucereşte Europa

Must Read

Kalush Orchestra, reprezentanţii Ucrainei, au câştigat Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino. Melodia „Stefania” a adunat un total de 631 de puncte, dintre care 439 de puncte din partea publicului. „Vă mulţumim că sprijiniţi Ucraina! Slava Ukraini!”, au transmis Kalush Orchestra de pe scena Eurovision 2022.

Președintele Volodimir Zelenski a felicitat Kalush Orchestra pentru victoria obținută pentru Ucraina la Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino.

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa”, a scris Volodimir Zelenski.

„Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul pentru a primi într-o zi participanţii şi oaspeţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!”, a adăugat el.

- Advertisement -

„Mulţumesc Kalush pentru victorie, şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!”, a mai spus Zelenski.

Ediţia Eurovision Song Contest 2022 de la Torino a fost câştigată de Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra cu melodia „Stefania”, o piesă dedicată mamelor.

Reprezentantul României s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte.

Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7.

Spania a primit de la public 228 de puncte, rezultatul final fiind 459 de puncte.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x