Thursday, June 13, 2024

A plătit 19 milioane de dolari pentru a lua masa cu Warren Buffett

Must Read

Pentru şansa de a lua masa cu renumitul investitor american Warren Buffett, un ofertant anonim a fost dispus să plătească o sumă record de 19 milioane de dolari.

Oferta câştigătoare la licitaţia găzduită vineri seara de platforma eBay fost cea de a 21-a licitaţie organizată de “oracolul din Omaha” în beneficiul unei organizaţii caritabile din San Francisco și a depăşit cu mult precedentul record de 4,57 milioane de dolari, stabilit în 2019, însă deocamdată identitatea norocosului câştigător nu a fost dezvăluită.

Sumele totale generate de aceasta licitaţie vor merge spre Glide Foundation, o organizaţie caritabilă din San Francisco.

În vârstă de 91 de ani, Warren Buffett este preşedinte şi director general al conglomeratului Berkshire Hathaway şi în cele 21 de licitaţii organizate în beneficiul Glide Foundation, licitaţii care au început în 2000, a strâns peste 53,2 milioane de dolari. În 2020 şi 2021 nu au fost organizate licitaţii din cauza pandemiei de COVID-19.

- Advertisement -

Masa cu Warren Buffett, cel mai scump articiol vândut vreodată pe e-Bay

Un purtător de cuvânt de la eBay a precizat că masa cu Warren Buffett a fost cel mai scump articol vândut vreodată la licitaţie pe site-ul eBay în beneficiul unei organizaţii caritabile.

Printre cei care au câştigat această licitaţie în trecut se numără David Einhorn, fondatorul şi preşedintele fondului speculativ Greenlight Capital, şi Ted Weschler, care a plătit o sumă cumulată de 5,25 milioane dolari pentru a câştiga licitaţiile din 2010 şi 2011 iar ulterior a fost angajat de Buffett la Berkshire Hathaway.

Conglomeratul Berkshire Hathaway deţine zeci de companii, printre care compania feroviară BNSF, compania de asigurări auto Geico, precum şi participaţii la giganţi precum Apple Inc şi Bank of America Corp.

Buffett deţine în continuare 16% din acţiunile Berkshire Hathaway, în pofida faptului că începând din 2006 a donat mai mult de jumătate din acţiunile sale, inclusiv un pachet de patru miliarde de dolari în cursul acestei săptămâni.

Buffett a promis că va dona o mare parte din averea sa, care vineri era evaluată la 93,4 miliarde de dolari, ceea ce potrivit revistei Forbes îl plasează pe Buffett pe poziţia a şaptea în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii.

Sursa: Agerpres

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Macron anunţă dizolvarea parlamentului, după victoria extremiștilor de dreapta

Preşedintele Emmanuel Macron a anunţat duminică seară dizolvarea Adunării Naţionale (parlamentul francez), în urma înfrângerii suferite de alianţa de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x