Monday, July 15, 2024

Armata rusă a început să distrugă echipamentele primite de Ucraina din Occident cu arme cu rază lungă de acţiune

Must Read

Armata Roşie a început să bombardeze cu arme cu rază lungă de acţiune unele din echipamentele americane primite recent de Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a publicat o înregistrare video în care prezintă bombardarea unui obuzier M109,care demonstrează  cât de slabe pot fi echipamentele occidentale în faţa unor atacuri de la distanţă, chiar şi în condiţiile în care Forţele Aeriene Ruse nu au reuşit să obţină superioritate aeriană deasupra Ucrainei nici după a 104-a zi a războiului.

Înregistrarea a fost redistribuită pe Twitter de jurnalistul german Julian Röpcke, acesta menţionând că ea demonstrează cât de urgent au nevoie trupele ucrainene de tehnică militară grea din partea aliaţilor occidentali că Rusia încă se bucură de o superioritate de 10 la 1 în ceea ce priveşte echipamentul convenţional.

Obuzierul observat în imagini, un model M109A3GN, este varianta norvegiană a obuzierelor autopropulsate M109 de fabricaţie americană produs de la începutul anilor 1960. El este evaluat ca fiind încă o armă de încredere pentru sprijinirea brigăzilor de armură şi infanterie mecanizată, fiind îmbunătăţit şi modernizat constant.

- Advertisement -

Conform The Kyiv Independent şi a altor surse, Norvegia ar fi donat Ucrainei 20 de obuziere M109A3GN.

UCRAINA ŞI NEVOIA DE ARMAMENT GREU

După insuccesul suferit în primele zile ale invaziei, ministerul Apărării de la Moscovoa a fost nevoit să-şi retragă trupele din capitala Kiev şi din regiunea Cernhiv, la sfârşitul lunii martie, în vederea unui asalt mai concentrat în Donbas, Armata Roşie şi-a actualizat strategia, optând pentru atacarea sistematică înainte de a încerca să avanseze.

„Ei distrug totul şi apoi avansează prin ruine”, a declarat Serghei Haidai, guvernatorul regiunii Luhansk, într-un interviu acordat la sfârşitul lunii mai corespondentului de război al Politico în Ucraina, Cristopher Miller.

„Predomină schimburile de focuri peste văi, dealuri şi râuri. Cei cu cele mai mari arme vor câştiga probabil. Rusia are avantajul în momentul de faţă”, scria Miller la momentul respectiv într-un reportaj realizat în regiunea Luhansk.

Joe Biden, preşedintele SUA,  a informat pe 1 iunie că SUA vor expedia Ucrainei lansatoare multiple de rachete HIMARS (The High Mobility Artillery Rocket System), însă rachetele pe care le vor livra Kievului vor avea o rază de doar 80 de kilometri, cu mult sub cea maximă de 480 de km.

Administraţia de la Washington se teme că atacarea unor ţinte militare aflate pe teritoriul Rusiei ar putea duce la o ascensiune a conflictului şi i-ar putea oferi Rusiei pretextul de a utiliza arme chimice  în Ucraina.

Ucraina apreciază că are nevoie de 60 de lansatoare multiple de rachete pentru a înfrânge Rusia, cu mult sub numărul promis deocamdată de Statele Unite şi Marea Britanie.

Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a declarat marţi că Rusia a „eliberat complet zonele rezidenţiale din Severodoneţk” şi că forţele armate ruse ar controla 97% din teritoriul regiunii Lugansk.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Spania câștigă EURO 2024 după o finală absolut minunată în fața Angliei

Spania este noua campioană a Europei, după o finală de poveste cu Anglia, scor 2-1 la Berlin, gruparea iberică...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x