Thursday, March 28, 2024

Bărbat obligat să-și plătească fosta soție pentru că a făcut curat și de mâncare în timpul căsniciei

Must Read

O instanță de divorțuri din China l-a obligat pe un bărbat să-și despăgubească fosta soție pentru toate treburile casnice și pentru că a avut grijă de copil în timpul căsniciei lor care a durat 7 ani.

Bărbatul, Tan, a fost obligat să-i plătească fostei soții, Wang, 30.000 de yuani (adică 4.490 de dolari) de către un tribunal din orașul Suzhou, potrivit Insider, care citează presa chineză.

În timpul căsătoriei, Wang a fost casnică și a avut grijă de casă și de fiul cuplului, în timp ce Tan a lucrat cu normă întreagă.

„Wang s-a ocupat de toate treburile casnice, inclusiv spălatul rufelor, gătit, îngrijirea copilului și cumpărături, așa că ea a cerut ca fostul soț să-i plătească despăgubiri. Tan nu a recunoscut importanța treburilor casnice și a considerat că ea nu a contribuit din punct de vedere financiar”, se spune într-un document al instanței.

- Advertisement -

Cazul a stârnit o dezbatere înfocată pe rețelele sociale, iar cei mai mulți sunt depărere că efortul femeii a fost subapreciat, iar valoarea compensației este prea mică. Pe platforma Weibo, hashtag-ul „gospodina cu normă întreagă compensată cu 30.000 pentru treburile casnice” a fost vizualizat de peste 230 de milioane de ori.

„Dacă ai angaja o bonă, 30.000 de yuani nu ar ajunge nici măcar pentru un an”, a comentat un utilizator Weibo.

„Ceea ce am învățat din asta este că femeile chiar ar trebui să aibă mai multă grijă de ele, să nu facă treburile casnice gratis. Obligă-l și pe bărbat să facă ceva”, a scris o altă persoană.

Nu este prima dată când un tribunal chinez îl obligă pe un bărbat să-și despăgubească partenera pentru treburile casnice. În februarie anul trecut, un tribunal din Beijing l-a condambat pe un bărbat să-i plătească fostei soții 50.000 de yuani (7.479,21 dolari) pentru cinci ani de muncă în casă.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x