Friday, March 29, 2024

Bill Gates, despre teoria conspiraţiei şi o nouă pandemie: „Ar putea fi un virus creat de un bioterorist”

Must Read

Miliardarul a vorbit despre pericolul unor noi pandemii şi s-a arătat imun la acuzaţiile privind suspiciunile legate de activitate sa în domeniul medical.

Bill Gates, miliardarul american cunoscut pentru cele mai mari investiții în probleme de sănătate publică la nivel internațional, a vorbit despre posibilitatea unei noi pandemii.

Miliardarul american Bill Gates susține că există o șansă de 50% ca omenirea să se confrunte cu o nouă pandemie în următorii 20 de ani. Potrivit acestuia, ar putea fi vorba despre un virus pe care îl cunoaștem deja sau despre unul total necunoscut. În plus, miliardarul a avansat și scenariul în care noua pandemie ar putea fi cauzată de un virus creat de om.

„Ar putea să se nască dintr-un virus pe care îl știm deja. Ar putea fi o variantă de gripă, un alt tip de coronavirus… Iar asta ne-ar permite măcar să avem niște cunoștințe despre cum să obținem tratamente și vaccinuri foarte rapid,” a spus Bill Gates, scrie elDiario.es

- Advertisement -

„Dar ar putea fi și altceva. Ar putea fi un virus creat de om, de un bioterorist care l-a proiectat și l-a pus în circulație intenționat. Acesta este un scenariu foarte înfricoșător, deoarece ar putea încerca să-l răspândească în diferite locuri în același timp,” a adăugat miliardarul.

„Sau ar putea fi ceva care provine din natură. Populația umană crește și invadăm tot mai multe ecosisteme. De aceea estimez că există o șansă de 50% ca în următorii 20 de ani să avem o pandemie de origine naturală, ca o consecință a schimbărilor climatice”, a mai spus Bill Gates.

Gates, a cărui fundație cheltuiește 6,7 miliarde de dolari în domeniul medicinii publice, a dezvăluit într-un interviu în Madrid pentru elDiario.es că există o șansă de 50% ca omenirea să se confrunte cu o nouă pandemie în următorii 20 de ani.

Bill Gates a comentat zvonurile despre el. „Unii oameni spun că eu de fapt fac miliarde din asta și folosesc vaccinuri pentru a omorî oameni”

Miliardarul a fost întrebat de jurnaliștii de la ziarul spaniol și despre cum s-a simțit în acești doi ani, în care el a fost un personaj principal în teoriile conspiraționiste privind existența unor microcipuri în vaccinul împotriva Covid-19, mai ales că în perioada pandemiei s-a vehiculat că filantropul ar fi unul dintre principalii beneficiari ai vânzărilor de vaccinuri.

„Într-un fel m-am obișnuit. Cheltuiesc miliarde de dolari salvând vieți cu vaccinuri. Dar ideea că unii oameni spun că eu de fapt fac miliarde din asta și folosesc vaccinuri pentru a omorî oameni… este un lucru foarte trist,” a spus el.

Bill Gates crede omenirea trebuie să învețe lecțiile oferite de pandemia de Covid-19, investind mai mult în domeniul sănătății și în pregătirea pentru viitoare pandemii.

O modalitate pe care miliardarul o crede eficientă în acest sens este stabilirea unei echipe de mii de specialiști în Organizația Mondială a sănătății, care pot analiza posibile apariții de focare.

Sursa: romaniatv.net
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x