Tuesday, April 16, 2024

David Popovici e REGELE ABSOLUT al natației: campion mondial în proba de 200 de metri liber! Al 4-lea timp din ISTORIE

Must Read

David Popovici (17 ani) este campion mondial în proba de 200 de metri liber! A devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție!

Timpul lui a fost de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (19 ani, Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Dean (22 de ani, Marea Britanie) – 1:44.98.

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta. Comentatorii britanici ai competiției simțeau victoria noului fenomen al natației mondiale:

„Nu am crezut că voi mai avea vreodată emoții în privința recordului mondial în probele de 100 și 200 metri liber. Acum, cu David, avem!”.

- Advertisement -

David Popovici, al 4-lea timp din istoria probei

Timpul reușit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui. Performanța lui Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu.

David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber

Sportivul legitimat la CS Dinamo a fost al doilea la jumătatea curse, dar situația era sub control. A mărit ritmul într-un mod incredibil și a câștigat cu o distanță mare în fața lui Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) și Tom Dean (Marea Britanie).

„Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri”, a fost prima reacție a lui David Popovici, după aurul cucerit la Budapesta.

Clasamentul final al probei de 200 metri liber

David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României într-o probă masculină și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001). Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!Știrea inițială: Robert Glință și David Popovici, reprezentanții României la Mondialele de la Budapesta

Campionatele Mondiale din acest an ar fi trebuit să se desfășoare în Japonia, la Fukuoka, dar din cauza situației globale, gazdele au spus pas pentru 2022, urmând să organizeze întrecerea în 2023.

În ajutorul Federației Internaționale de Natație a sărit Ungaria, care s-a oferit să găzduiască această întrecere la Budapesta între 18 iunie și 3 iulie. România va fi reprezentată la competiția care reunește întreceri din înot, polo, sărituri în apă, înot sincron și în ape deschise de patru sportivi: doi la înot și doi la sărituri. Robert Glință și David Popovici vor fi cei care vor lua startul în Duna Arena la 50 și 100 m spate, respectiv 100 și 200 m liber.

Vară încărcată pentru David Popovici

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo și în vârstă de 17 ani este doar prima competiție importantă a acestei veri, el urmând să mai participe și la Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), la Campionatele Europene de la Roma (11-17 august) şi la Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

Sursa: GSP.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x