Thursday, April 25, 2024

Evaluare Națională 2022. Ce subiecte ar putea primi elevii la examenul de limba română

Must Read

Elevii claselor a VIII-a nu mai au foarte mult timp până la Evaluarea Națională. Prima probă scrisă o vor susține pe 14 iunie la Limba și literatura română. A doua probă o vor da la matematică pe 16 iunie.

Pe 17 iunie, elevii vor susține proba la Limba și literatura maternă. Cei care vor să depună contestații, vor putea face acest lucru pe 23 iunie. Pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele finale.

Anul acesta, 172.822 de elevi au terminat clasa a VIII-a. Aceștia au fost automat înscriși la Evaluarea Națională. Cifra reiese din datele publicate de ministerul Educației la simularea Evaluării Naționale, în luna aprilie.

Subiect Evaluare Națională 2021, limba română

- Advertisement -

Anul trecut, absolvenții de clasa a VIII-a au avut de parcurs la Evaluarea Națională de la limba română două texte la prima vedere: „Pantera neagră” de Sorin Titel și un articol de pe site-ul Dilema Veche semnat de Stela Giurgeanu, „Falsa generozitate” (la primul subiect).

La al doilea subiect, elevii au avut de realizat un text narativ, în care să povestească o situație neprevăzută din timpul unui joc cu prietenii în curtea școlii.

SUBIECT:

Evaluare Romana 2021 by Iulian

Subiect simulare Evaluare Națională 2022, limba română

Subiectele de la simulare au constat într-un text din opera „Dacia Felix” a lui Cezar Petrescu și un text din „Oameni, fapte, amintiri” a lui Francisc Munteanu.

Elevii au avut de scris un text argumentativ de 50-70 de cuvinte – „Crezi că dialogul deschis cu profesorii îi îndepărtează sau îi apropie pe elevi de înțelegerea lecțiilor predate?”.

Un alt subiect a fost o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu, în 150 de cuvinte, care să urmărească o serie de elemente indicate.

SUBIECT:

Simulare Romana by Iulian on Scribd

Din 2021, subiectele de la Evaluarea Națională sunt noi față de anii precedenți, având ca model testele internaționale, fiind vorba despre o programă nouă.

Calendar Evaluare Națională 2022

14 iunie: Limba și literatura română — proba scrisă

16 iunie: Matematică — proba scrisă

17 iunie: Limba și literatura maternă — proba scrisă

23 iunie: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie: Depunerea contestațiilor

24 – 29 iunie: Soluționarea contestațiilor

30 iunie: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x