Monday, July 15, 2024

Klaus Iohannis a semnat decretul care îl trimite pe Bogdan Licu la pensie de 5500 de euro

Must Read

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a procurorului Bogdan Licu, votat recent de Parlament judecător la Curtea Constituţională.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Dimitrie-Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta pensionându-se, începând cu data de 10 iunie 2022.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a domnului Dimitrie-Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – pensionare, la data de 10 iunie 2022. Pe 3 mai, Camera Deputaţilor a adoptat numirea prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu, propus de PSD, în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Valer Dorneanu. Tot atunci, Senatul a votat-o pe senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei ca judecător al CCR, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022. USR a contestat la CCR cele două numiri. Curtea Constituţională a României a respins, pe 18 mai, sesizările USR cu privire la numirea de către Parlament în funcţia de judecător al CCR a lui Bogdan Licu şi Iuliei Scântei.

Klaus Iohannis a numit un nou consilier prezidenţial pe domeniul legislativ, Anişoara Ancu, în locul Mihaelei Ciochină, care a ajuns judecător la CCR

- Advertisement -

Klaus Iohannis a eliberat-o, vineri, din funcţia de consilier prezidenţial pe Departamentul Legislativ pe Mihaela Ciochină, numită recent judecător al Curţii Constituţionale, din partea Preşedinţiei şi a numit un nou consilier prezidenţial, Anişoara Ancu, după ce a eliberat-o din funcţia de membru în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, preşedintele a semnat decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a doamnei Mihaela Ciochină, începând cu data de 11 iunie 2022.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul pentru eliberarea din funcţia de membru în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a doamnei Anişoara Ancu şi numirea acesteia în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu data de 11 iunie 2022.

Anişoara Ancu fusese numită în anul 2021 în Consiliul de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), pentru un mandat de 4 ani, de către preşedintele Klaus Iohannis, din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Anişoara Ancu (n. 1973, la Bucureşti) este licenţiată în ştiinţe juridice, specializarea drept, a Universităţii din Bucureşti. Totodată, a absolvit şi cursuri masterale de „Drept notarial şi proceduri” la Facultatea de Drept şi Sociologie din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov şi cursuri postuniversitare de specializare, în drept privat, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, respectiv în pregătire psiho-pedagogică la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov.

În perioada ianuarie 2004 – iunie 2005 a fost avocat stagiar, iar din iulie 2005 şi până în mai 2008 avocat definitiv în Baroul Braşov.

De asemenea, în perioada octombrie 2004 – mai 2008, a desfăşurat activitate didactică, în funcţia de preparator universitar, respectiv de asistent universitar în cadrul Catedrei de Drept privat a Facultăţii de Drept din Universitatea Transilvania din Braşov.

Începând cu luna mai a anului 2008 şi până în luna iunie 2022, a ocupat funcţia de consilier în cadrul Departamentului Constituţional Legislativ al Administraţiei Prezidenţiale, asigurând consiliere de specialitate în vederea îndeplinirii de către Preşedintele României a prerogativelor constituţionale şi legale. Anişoara Ancu a fost numită Consilier Prezidenţial începând cu data de 11 iunie 2022.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Spania câștigă EURO 2024 după o finală absolut minunată în fața Angliei

Spania este noua campioană a Europei, după o finală de poveste cu Anglia, scor 2-1 la Berlin, gruparea iberică...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x