Thursday, April 18, 2024

Maia Sandu a promulgat legea care interzice emisiunile de știri din Rusia în Republica Moldova

Must Read

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a promulgat, duminică, legea securității informaționale, prin care va fi interzisă difuzarea emisiunilor de știri și analize politice din Rusia, principala modalitate a regimului de la Kremlin de a-și transmite propaganda în această țară.

Legea prevede că interdicția se va aplica și după expirarea stării de urgență instituite în Republica Moldova după ce Rusia a invadat Ucraina.

Actul normativ prevede interzicerea ştirilor şi emisiunilor analitice din ţările care nu au ratificat Convenţia privind Televiziunea Transfrontalieră.

Potrivit şefei Consiliului Audiovizualului din Republica Moldova, Liliana Viţu, „săptămâna viitoare legea ar urma să intre în vigoare, iar propaganda va fi sancţionată mult mai dur. Astfel, organizațiile media care dezinformează vor fi sancţionate gradual, de la aplicarea amenzilor până la retragerea dreptului de a difuza publicitate”, conform presei moldovene, citată de Agerpres.

- Advertisement -

Aceste ştiri şi emisiuni sunt, în prezent, interzise în urma instituirii stării de urgenţă, dar noul act normativ va permite menţinerea interdicţiei şi după expirarea acesteia.

Legea securităţii informaţionale, descrisă de opoziţia din Republica Moldova drept o „instituire a cenzurii”, prevede că 50% din conţinuturile difuzate la posturile TV trebuie să provină din statele UE, SUA şi din cele care au ratificat Convenţia privind Televiziunea Transfrontalieră.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x