Friday, December 6, 2024

Noile spaime ale tinerilor oligarhi ruși. Până anul trecut se temeau să nu se amestece în vacanță printre ”săraci” FOTO

Must Read

Războiul lui Vladimir Putin din Ucraina a făcut aproape imposibil ca bogații ruși să mai poată ”evada” în locurile preferate de relaxare.

Spațiul aerian european este tehnic închis pentru ei, vizele sunt greu de obținut și cardurile de credit le sunt blocate, scrie The Economist.

Și dacă anul trecut, glumele preferate ale bogaților care își petreceau vacanțele pe yachturi sau în stațiuni exclusiviste de schi, erau despre ”ce cărți educaționale ar trebui să ia copiii lor în vacanță în Grecia, Caraibe sau Miami”, anul acesta nu au existat astfel de bancuri despre lectura pe plajă. Desigur aceste glume reflectau de fapt realitatea că odraslele bogaților nu sunt nevoiți să aibă teme de vancanță și că singura lor grijă este să se distreze.

Cea mai mare groază a oligarhilor ruși

- Advertisement -

Războiul în sine sau ”operațiunea militară specială” pe care Vladimir Putin o duce în Ucraina nu constituie, în sine cea mai mare spaimă a ”elitei” ruse. Bogații nu se tem de bomba atomică și, se pare, nici sancțiunile nu reprezintă motivul principal de panică.

Cel mai grav lucru ce li s-ar putea întâmpla este să lupte ei înșiși pe frontul din Ucraina sau să le fie trimiși copiii acolo.

Procesul anual de recrutare de primăvară este încă în derulare: peste 130.000 vor fi chemați pentru serviciul militar de un an. Toți bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani sunt teoretic eligibili, dar în trecut mulți nu erau încorporați din motive de sănătate, studiau sau plăteau mită. Deși guvernul a spus că nu vor fi trimiși recruți să lupte în Ucraina, mulți sunt sceptici cu privire la acest angajament și se tem că vechile modalități de a evita proiectul vor eșua, mai arată The Economist.

Există zvonuri că procesul de recrutare din acest an a devenit puternic. Oamenii încep să lucreze la proiecte de scheme de amânare. Studiul în străinătate este considerat a fi mai sigur decât a solicita o scutire de armată pentru studenți în interiorul Rusiei.

Copiii elitei de la Kremlin au crescut chiar în țările ale căror societăți părinții lor pretind că le resping

A lor este o lume de avioane private, apartamente pariziene elegante, vacanțe la schi în stațiunile austriece și școală la universități de elită din Londra și New York , scrie CNN.

Tineri bogati din Rusia, relaxandu-se in jacuzzi

Relaxare după o zi de…odihnă FOTO: Daily Mail

Părinții lor dețin bunuri imobiliare de top pe cele mai exclusiviste străzi ale capitalelor europene. Profilurile lor din rețelele sociale sunt pline de rochii de designer și evenimente pe covorul roșu.

Și în timp ce ”elita” rusă se poziționează public împotriva Occidentului, copiii lor cresc chiar în țările ale căror societăți pretind că le resping.

Ipocrizia oficialilor ruși și a familiilor lor care se bucură de generozitatea Occidentului a fost un secret deschis în Rusia de ani de zile. În 2016, Duma de Stat a prezentat un proiect de lege care interzice educația copiilor minori ai majorității funcționarilor Rusiei în universitățile străine, susținând că educația națională ar fi cheia pentru a deveni adevărați patrioți. Proiectul de lege nu a trecut.

Fiica lui Peskov, în vârstă de 24 de ani, Elizaveta Peskova, a crescut la Paris , unde deține un apartament de milioane de dolari cu mama ei într-unul dintre cele mai scumpe cartiere ale orașului. Peskova, văzută aici în Grădinile Tuileries din Paris într-o postare pe Instagram din 2019, descrie dragostea ei pentru cinematografia franceză.

Ministrul de externe Serghei Lavrov, care a cerut o ordine mondială „post-occidentală” în 2017, și-a trimis fiica la universități prestigioase din Londra și New York.

Până acum, alumnii școlilor private britanice și elvețiene care intrau în vacanță începeau să posteze pe rețelele de socializare imagini din vacanțe scumpe plătite din banii părinților lor.

"Printesa" rusa plictisita in avionul privat al parintilor

”Prințesă” rusă plictisită în avionul privat al părinților FOTO: Daily Mail

Copiii bogați ruși nu suferă într-un vagon dintr-un tren aglomerat – au de ales între un elicopter, un jet privat sau un iaht de lux, pentru a merge în vacanță scrie Daily Mail.

Internetul abundă de imagini cu acești copii bogați ruși ”își iau timp din programul lor încărcat” pentru a se relaxa și a se bucura de o sticlă de șampanie în mijlocul bulelor din piscine jacuzzi.

Iar hotelurile de cinci stele, avioanele private decorate cu piele și vilele luxoase sunt cele mai preferate fundaluri pentru fotografiile lor în bikini și abdomene lucrate la sală.

Unde își mai petrec oligarhii ruși vacanțele

În ultimii 20 ani, cazinourile strălucitoare din Monte Carlo și stațiunile elegante de schi alpin Courchevel și St Moritz s-au familiarizat cu accentul rus.

Courchevel și-a stabilit o reputație ca terenul de joacă de mare altitudine ales pentru cei superbogați din Rusia. Dar de când președintele Putin și-a lansat invadarea Ucrainei, un „exod” a avut loc în cealaltă parte a Europei: zilele amețitoare ale oligarhilor săi pe pârtii par să se apropie de sfârșit, scrie The Times.

Stațiunea de lux din Alpii francezi a fost lovită de un val de anulări și plecări, deoarece clienții săi bogați din Rusia se împacă cu sancțiunile pentru călătoriile și averea lor.

Stațiunea a fost supranumită Courchevelski datorită popularității sale printre rușii bogați

Rusoaica la schi in Alpi

De ce merg bogații ruși în Sardinia

Unul dintre locurile preferate de bogații Rusiei pentru vancațele de lux se află în Sardinia, Italia. Au cumpărat cele mai alese vile de-a lungul coastei, construind imperii de facto protejate în spatele gardurilor vii tăiate și a camerelor de supraveghere, scrie washingtonpost.com.

Erau cunoscuți printre agenții imobiliari pentru că își doreau mereu paznici înarmați. Un magnat al mineritului și metalelor, Alisher Usmanov, și-a anunțat prezența în fiecare vară odată cu sosirea unuia dintre cele mai mari iahturi din lume, pe care l-ar parca în golful turcoaz, transportând oaspeții între vas și vilele sale cu elicoptere.

În ultimele două luni, sancțiunile europene care vizează elitele bogate care au legături cu Kremlinul au lansat o lovitură directă asupra acestei porțiuni generoase de nord-est a Sardiniei, cunoscută sub numele de Coasta de Smarald. Cel puțin opt vile răspândite pe 10 mile au fost înghețate de guvernul italian, lăsându-i pe oligarhii vizați – trei miliardari ruși – departe de golfurile izolate și plajele în forme de semilună.

Sardinia, locul preferat al oligarhilor rusi

Vilele sunt abia vizibile din spatele porților lor din față. Priveliștile cuprind promontori stâncoși, mare și cer. Coasta de Smarald este mai puțin dezvoltată decât Mykonos sau Ibiza. Și prinde viață doar pentru câteva săptămâni pe an, când ultrabogații ajung în iulie și august, cu sute de avioale private.

Printre cei mai cunoscuți vizitatori ai insulei au fost George Clooney, Bill Gates, manageri de fonduri speculative și supermodele. În cel puțin două ocazii, în 2003 și 2008, președintele rus Vladimir Putin a stat ca oaspete la complexul palatial al premierului italian de atunci Silvio Berlusconi. În rândul rușilor, acele călătorii au contribuit la creșterea popularității Sardiniei, care se află la 100 de mile peste Marea Tireniană de Roma și la aproape 2.000 de mile de Moscova.

Iacht de oligarh rus

Oligarhi ruși cu proprietăți în insula din Marea Mediterană

Potrivit guvernului italian, rușii sancționați cu proprietăți înghețate aici sunt Alexei Mordashov, un magnat al oțelului despre care se spune că este cel mai bogat om al Rusiei, și Dmitri Mazepin, care până în martie a fost directorul executiv și proprietarul de control al companiei de îngrășăminte Uralchem și care a deținut Proprietate din Sardinia în tandem cu fiul său.

Dintre localnici, totuși, cel mai cunoscut dintre oligarhii vizați este Usmanov, care, spre deosebire de ceilalți miliardari, a petrecut luni, nu doar săptămâni, în Sardinia în fiecare an.

Usmanov, în vârstă de 68 de ani, a început să vină în Sardinia la scurt timp după prăbușirea Uniunii Sovietice și, pe măsură ce a adunat o constelație de proprietăți, și-a dezvoltat o reputație de generos cu bogățiile sale.

A cumpărat mai multe ambulanțe pentru municipalitate. El a sponsorizat echipa locală de fotbal. A finanțat activități culturale. De asemenea, a petrecut o mare parte din blocarea coronavirusului din Italia în Sardinia – oferind un impuls economic atunci când turismul a încetinit.

În 2018, când comunitatea l-a numit cetățean de onoare, Usmanov a vorbit la primăria locală despre modul în care geografia Sardiniei i-a amintit de zona din Uzbekistan în care a crescut.

Statele Unite spun că Usmanov este una dintre elitele a cărei bogăție – acumulată prin metale, minerit, IT și telecomunicații – îi permite lui Putin să-și susțină atacul asupra Ucrainei. Uniunea Europeană spune că Usmanov a fost numit unul dintre „oligarhii favoriți” ai lui Putin, a făcut față banilor pentru liderul rus și i-a „rezolvat problemele de afaceri”.

Pe fondul sancțiunilor, Usmanov a pierdut accesul la activele pe care guvernele europene spun că le controlează. Franța a confiscat două elicoptere, iar oficialii germani de la Hamburg au înghețat un iaht de 600 de milioane de dolari, echipat cu două heliporturi și o piscină imensă.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry: ESG nu este o secțiune opțională, ci o componentă cheie a deciziilor noastre zilnice și a planificării pe termen...

Care sunt principalele provocări și oportunități pentru companii odată cu implementarea noilor standarde ESRS și cum influențează acestea raportarea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x