Thursday, March 28, 2024

Rezultate Evaluarea Naţională 2022. Cum pot face contestaţii elevii nemulţumiți de notele primite

Must Read

Circa 156.000 de elevi – absolvenţi de clasa a VIII-a – au susţinut zilele trecute examenul de Evaluare Naţională. În funcţie de rezultatele obţinute la acest examen, elevii vor ştii mai departe la ce liceu vor studia în următorii patru ani.

Rezultate Evaluarea Naţională 2022. Ministerul Educaţiei a anunţat că primele rezultate de la examenul de Evaluare Naţională vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14.00. Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale, a mai transmis Ministerul Educaţiei. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Candidaţii nemulţumiţi de note pot contesta rezultatele de la Evaluare Naţională 2022.

Rezultate Evaluarea Naţională 2022. Cum se pot face contestaţii

- Advertisement -

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie 2022, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și 24 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Contestaţiile pot fi depuse în scris la centrul la care au susţinut examenul, dar şi online, fiind transmisă la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Membrii comisiilor din centrele de examen au obligativitatea de a informa candidații că nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații, potrivit unui unei informări a Ministerul Educației.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x