Friday, March 29, 2024

Rusia ameninţă Occidentul cu o „confruntare militară directă”, dacă SUA continuă atacurile cibernetice asupra site-urilor Kremlinului

Must Read

Rusia a ameninţat joi că atacurile cibernetice asupra infrastructrurii Moscovei riscă să ducă la „o confruntare militară” cu Occidentul. Ministerul rus de Externe a precizat, într-un comunicat, că SUA şi Ucraina sunt responsabile de comiterea unor atacuri cibernetice care au atacat infrastructura critică şi instituţiile de stat ale Rusiei, informează Reuters.

„Staţi liniştiţi, Rusia nu va lăsa astfel de acţiuni agresive nepedepsite”, se arată în comunicatul ministerului rus de Externe. „Măsurile pe care le vom lua vor fi atent cântărite şi ţintite, conform legislaţiei noastre şi a celei internaţionale”.

Avertismentul vine după ce site-ul ministerului Construcţiilor şi Locuinţelor a fost atacat de hackeri weekend-ul trecut. Cei care încercau să acceseze adresa website-ului ministerial, erau direcţionaţi către o pagină pe care era postat mesajul „Slavă Ucrainei!”.

De asemenea, Kremlinul face responsabil Occidentul de „militarizarea domeniului informaţional”, pe care ar încerca astfel să-l transforme într-o „arenă de confruntări interstatale, ceea ce duce la creşterea pericolului izbucnirii unei confruntări militare directe cu consecinţe neprevăzute”.

- Advertisement -

Din 24 februarie, odată cu declanşarea invaziei Rusiei în Ucraina, mai multe site-uri media şi ale companiilor de stat din Rusia au fost ţinta unor atacuri cibernetice.

În acelaşi timp, Uniunea Europeană a acuzat în luna mai autorităţile ruse că au comis un atac cibernetic asupra unei reţele de sateliţi cu o oră înainte de invadarea Ucrainei pentru a pregăti terenul pentru asalt. Este pentru prima dată când UE a acuzat deschis puterea rusă că a comis un atac cibernetic.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x