Wednesday, October 4, 2023

Rusia ameninţă Occidentul cu o „confruntare militară directă”, dacă SUA continuă atacurile cibernetice asupra site-urilor Kremlinului

Must Read

Rusia a ameninţat joi că atacurile cibernetice asupra infrastructrurii Moscovei riscă să ducă la „o confruntare militară” cu Occidentul. Ministerul rus de Externe a precizat, într-un comunicat, că SUA şi Ucraina sunt responsabile de comiterea unor atacuri cibernetice care au atacat infrastructura critică şi instituţiile de stat ale Rusiei, informează Reuters.

„Staţi liniştiţi, Rusia nu va lăsa astfel de acţiuni agresive nepedepsite”, se arată în comunicatul ministerului rus de Externe. „Măsurile pe care le vom lua vor fi atent cântărite şi ţintite, conform legislaţiei noastre şi a celei internaţionale”.

Avertismentul vine după ce site-ul ministerului Construcţiilor şi Locuinţelor a fost atacat de hackeri weekend-ul trecut. Cei care încercau să acceseze adresa website-ului ministerial, erau direcţionaţi către o pagină pe care era postat mesajul „Slavă Ucrainei!”.

De asemenea, Kremlinul face responsabil Occidentul de „militarizarea domeniului informaţional”, pe care ar încerca astfel să-l transforme într-o „arenă de confruntări interstatale, ceea ce duce la creşterea pericolului izbucnirii unei confruntări militare directe cu consecinţe neprevăzute”.

- Advertisement -

Din 24 februarie, odată cu declanşarea invaziei Rusiei în Ucraina, mai multe site-uri media şi ale companiilor de stat din Rusia au fost ţinta unor atacuri cibernetice.

În acelaşi timp, Uniunea Europeană a acuzat în luna mai autorităţile ruse că au comis un atac cibernetic asupra unei reţele de sateliţi cu o oră înainte de invadarea Ucrainei pentru a pregăti terenul pentru asalt. Este pentru prima dată când UE a acuzat deschis puterea rusă că a comis un atac cibernetic.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Hidroelectrica a lansat în final aplicație pentru clienți. iHidro este disponibilă pe telefon și web

Hidroelectrica a lansat astăzi aplicația mobilă iHidro, un instrument informatic inovator, care vine în întâmpinarea necesităților clienților companiei. Cu...
- Advertisement -

More Articles Like This